103 morţi şi 235 de răniţi – noul bilanţ oficial al atentatului de la Kabul

Publicat:

Bilanţul atentatului cu ambulanţă-capcană, comis sâmbătă în centrul Kabulului, a crescut la 103 morţi şi 235 de răniţi, printre care se numără şi mulţi poliţişti, a anunţat duminică ministrul de interne Wais Barmak, relatează AFP, Reuters şi dpa.

“Din nefericire, mulţi dintre cei răniţi au murit după ce au fost duşi la spital şi numărul martirilor a ajuns acum la 103 morţi şi 235 de răniţi”, a declarat Barmak într-o conferinţă de presă, conform agerpres.


“Noi am pierdut de asemenea un număr mare de poliţişti: cinci dintre ei au murit şi 30 au fost răniţi”, a mai spus el.

Citește și : Donald Trump îndeamnă la o „acţiune decisivă” împotriva talibanilor în urma atentatului de la Kabul

Ministrul afgan a declarat că cel puţin două vehicule, care au fost vopsite pentru a părea ambulanţe, au fost implicate în atac, iar unul dintre ele a explodat când şoferul a fost oprit de poliţie la un al doilea punct de control.

Potrivit ministrului, “imaginile suprinse de camerele de luat vederi arată două ambulanţe; prima a fost verificată la un punct de control: se poate vedea cum un poliţist vorbeşte cu şoferul înainte să-l lase să treacă, la fel şi a doua ambulanţă despre care a crezut că o însoţeşte pe prima”.

“Cele două ambulanţe au oprit în parcarea spitalului şi au plecat după 20 de minute, îndreptându-se spre al doilea punct de control, fiind oprite de poliţişti. Atunci s-a produs explozia”, a mai spus el.

Spitalul Jamhuriat se afla între cele două puncte de control, într-o zonă cu mai multe clădiri guvernamentale.

Atentatul, revendicat de talibani, unul dintre cele mai sângeroase comise la Kabul în ultimii ani, este al treilea atac comis într-o săptămână în Afganistan după cel asupra hotelului Intercontinental de pe 20 ianuarie şi atentatul de miercuri împotriva organizaţiei “Salvaţi Copiii” de la Jalalabad.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.