X

11 persoane implicate în activitatea ilegală de repartizare a pliantelor electorale, reținute la Bălți

11 persoane cu fost reținute pentru documentare de către Poliția din municipiul Bălți. Aceștia erau reprezentanți ai Partidului Politic Șansă. Printre ei se aflau și patru minori.

Potrivit Poliției Republicii Moldova, oamenii legii au stabilit că suspecții, ieri seara, 3 noiembrie, au fost implicați în activitatea ilegală de repartizare a pliantelor electorale în susținerea unui alt candidat afiliat partidului politic scos în afara țării „Șor”.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Din declarațiile persoanelor reținute, oamenii legii au stabilit că pliantele electorale au fost primite la oficiul partidului „Șansă” din municipiul Bălți, în scopul repartizării ulterioare în cutiile poștale ale locuitorilor, cu mesajul de susținere a altui exponent politic al aceluiași partic.

Prin urmare, cele peste 1.400 de pliante electorale ridicate de polițiști în momentul reținerii persoanelor au semne vizibile de încălcări a Codului electoral al Republicii Moldova, fiind prezentă inscripția despre taparea acestora la echipament propriu.

De asemena, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 10.800 de lei, mai multe liste electorale, contracte și angajamente publice a reprezentanților partidului politic.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

De menționat este faptul că membrii partidului au implicat conștient în acțiunile lor infracționale minori, cunoscând despre faptul că aceștia nu pot fi pasibili de răspundere penală.

Inspectoratul de Poliție Bălți a sesizat imediat Comisia Electorală Centrală cu privire la încălcările depistate.

Tags: BalţiMoldovaplianteSansaŞor
Categorii: JustiţiePoliticăȘtirile zilei