‘112 e de vină’, acuză rudele victimelor tragediei de la Căușeni

Publicat:

‘112 e de vină’, acuză rudele victimelor tragediei de la Căușeni

Grija pentru o soră țintuită la pat i-a făcut pe cei doi soți de la Căușeni să pornească la drum, pe vijelie, pentru a-i duce un telefon. Din nefericire, cuplul așa și nu a ajuns la sora bărbatului, găsindu-și sfârșitul în automobilul blocat în zăpadă.

Rudele celor decedați au povestit în cadrul emisiunii „Femeile nu tac” cu Adrian Prodan despre tragedie, dar și cine se face vinovat de moartea cuplului, potrivit Știri.md.


Citeşte şi:  Maia Sandu a zburat în Turcia cu ‘low-cost’

„Pe la orele 11:00-12:00, ei au rămas blocați în zăpadă. Eu tot îi sunam și plângeam, dar sora mă calma. El a ieșit afară cu lopata, dar surorii i s-a făcut rău și el a venit lângă ea înapoi.

Eu le-am spus să sune la 112, iar acolo le-au spus să sune la cei cu drumurile din Căușeni, dar acolo nu răspundea nimeni. Mai apoi iar au sunat la 112, sunau în șir și nu dădeau de capăt. Ginerele concubinului surorii a fost la ei cu calul și a vrut câte unul să-i ia de acolo, dar surorii îi era foarte rău și nu putea ieși din mașină. Ginerele a zis să îl ia măcar pe el, dar el a zis că nu o va lăsa pe Maria singură.

Ultima oară nici nu mai țin minte când am vorbit. Când s-a descărcat telefonul lor, aveam o presimțire. Am început a plânge și mă gândeam că nu mai sunt în viață.

Ei au fost găsiți a doua zi, luni, pe la 10:00-11:00. De duminică și până luni chiar nu puteau fi salvați? Niște criminali i-au lăsat acolo să moară.

‘112 e de vină’, acuză rudele victimelor tragediei de la Căușeni

I-a scos morți ginerele, Poliția nici nu a vrut să se apropie. Au zis că e mortul lor și să-i scoată. Nimeni un cuvânt nu ne-a spus, nimeni nu ne-a explicat ce s-a întâmplat”, a povestit sora victimei.

Femeia consideră că cei de la putere sunt de vină: „De vină sunt ăștia din Parlament, Serviciul 112, Administrația de Stat a Drumurilor, salvatorii”.

Citeşte şi: Fermierii sunt indignați: ‘Autoritățile recurg la mesaje false și manipulare’

Nepoata victimei a mărturisit în cadrul interviului că a sunat și ea la 112: „Mi-au zis să așteptăm că este multă lume. Am sunat și la ASD, dar îmi ziceau să așteptăm. Nimeni nu și-a dat străduința să ajungă la ei. Au lăsat doi pensionari să moară, oameni fără inimă. De vină e Serviciul 112, ei trebuiau să trimită informația mai departe, nici Poliția nu știa despre ei. Cei care nu și-au făcut lucrul trebuie să fie pedepsiți”.

Potrivit expertizei, cei doi au murit din cauza intoxicației cu gaze.

Familia spune că a luat un credit bancar pentru a o înmormânta pe soră.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei ‘păci juste’

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei 'păci juste' Premierul ungar Viktor Orban, care a efectuat...

Comisia Europeană ‘avertizează’ România: somație pentru București

Comisia Europeană 'avertizează' România: somație pentru București Comisia Europeană va cere statelor membre luna aceasta să își trimită urgent planurile pe termen lung de climă...

Și-a încărcat bagajul cu țigări și a pornit spre Marea Britanie

Și-a încărcat bagajul cu țigări și a pornit spre Marea Britanie Un pasager a fost depistat pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) cu valiza plină cu...

Permisele de conducere ale moldovenilor din Grecia vor putea fi preschimbate

Permisele de conducere ale moldovenilor din Grecia vor putea fi preschimbate Moldovenii stabiliți în Grecia, care dețin un permis conducere moldovenesc, își vor putea obține...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.