X

137 de camioane cu ajutoare au ajuns în Gaza în prima zi a armistițiului (ONU)

Organizația Națiunilor Unite a anunțat vineri că 137 de camioane cu ajutoare umanitare au ajuns în Gaza în prima zi de încetare a luptelor, marcând cel mai mare convoi de ajutoare care a intrat în Fâșia Gaza din 7 octombrie.

„În timpul pauzei umanitare care a fost în vigoare din această dimineață, ONU a reușit să intensifice livrarea de asistență umanitară în și prin Gaza”, se arată într-o declarație a Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare, citată de CNN.

Citeşte şi: Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

Vineri, 129.000 de litri de combustibil și patru camioane de gaz au fost, de asemenea, livrate în Gaza, a precizat OCHA.

Organizația a anunțat, de asemenea, că „21 de pacienți în stare critică au fost evacuați în cadrul unei operațiuni medicale la scară largă din nordul Gaza”. Nu este clar unde au fost evacuați acești pacienți.

ONU a salutat eliberarea celor 24 de ostatici reținuți în Gaza și și-a reafirmat apelul pentru „eliberarea imediată și necondiționată a tuturor ostaticilor”.

„Echipele umanitare ale ONU și ale partenerilor vor continua să intensifice operațiunile umanitare pentru a răspunde nevoilor oamenilor din întreaga Gaza în zilele următoare”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Un ofițer de investigații a fost prins cu mită

Tags: GazaOCHAONUostatici
Categorii: ExterneȘtirile zilei