Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

Publicat:

Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

În contextul alegerilor locale generale care au avut loc recent, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) reamintește aleșilor locali (primari și consilieri locali) despre obligativitatea depunerii declarației de avere și interese personale în termen de 30 de zile de la data expirării mandatului consiliului și primarului sau de la data validării mandatului consilierului și al primarului.

De asemenea, aleșii locali care au fost votați din nou trebuie să depună două declarații, una la încetarea mandatului și una la validarea mandatului nou, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Concluziile preliminare ale Misiunii ENEMO după alegeri – Stiripesurse.md

Conform Legii privind declararea averii și intereselor personale, subiectul declarării este obligat să depună declarația prin intermediul serviciului electronic disponibil pe pagina web oficială a Autorității Naționale de Integritate (www.ani.md), semnând-o în formă electronică, prin utilizarea semnăturii electronice.

Potrivit reprezentanților ANI, declarația în formă electronică se consideră recepționată de ANI dacă subiectul declarării primește recipisa electronică de confirmare a acceptării acesteia.

Totodată, persoanele nou alese în funcții elective, sunt obligate în termen de 30 de zile de la data validării mandatului, să soluționeze eventuala stare de incompatibilitate generată de exercitarea simultană a mandatului de consilier sau primar și a funcțiilor prevăzute la art.7 din Legea privind statutul alesului local.

Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

„Atenționăm aleșii locali despre obligativitatea informării ANI imediat, dar nu mai târziu de trei zile de la data constatării, despre orice situație de conflict de interese real în care se va afla, în vederea soluționării acestuia.

Pentru a se asigura că depun declarația corect, pentru a primi consultații în vederea respectării regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor, persoanele pot accesa pagina oficială a Autorității, unde vor găsi Regulamentul privind modul de completare a declarației de avere și interese personale în formă electronică și Ghidul utilizatorului pentru depunerea DAIP în formă electronică”, se arată într-un comunicat oficial al ANI. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Crește numărul ucrainenilor care vor pace cu Rusia chiar și cu prețul concesiilor teritoriale

Crește numărul ucrainenilor care vor pace cu Rusia chiar și cu prețul concesiilor teritoriale Aproape o treime dintre ucraineni ar accepta unele concesii teritoriale făcute...

Șefa Secret Service, puternic criticată după tentativa de asasinat asupra lui Trump, a demisionat

Șefa Secret Service, puternic criticată după tentativa de asasinat asupra lui Trump, a demisionat  Directoarea Secret Service, aflată sub focul criticilor după tentativa de...

Violenţe la Leeds – Cei patru copii români preluaţi de autorităţile britanice se întorc temporar în familie

Violenţe la Leeds - Cei patru copii români preluaţi de autorităţile britanice se întorc temporar în familie Cei patru copii români preluaţi de autorităţile britanice,...

Ungaria va bloca fonduri UE pentru statele membre cât timp Kievul nu va permite tranzitul petrolului de la Lukoil

Ungaria va bloca fonduri UE pentru statele membre cât timp Kievul nu va permite tranzitul petrolului de la Lukoil Ungaria va bloca rambursările Uniunii Europene...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.