15 marinari, răpiţi la bordul unui petrolier în Golful Guineei

Publicat:

Piraţi au răpit 15 membri ai echipajului unui petrolier în largul Beninului, în Golful Guineei, a anunţat vineri compania de transport maritim olandeză de care aparţine nava, relatează AFP, potrivit agerpres.

Pirateria a reprezentat mult timp un risc major în Golful Guineei, o rută comercială de-a lungul coastelor Africii de Vest, din Senegal până în Angola.


Citește și : Sebastian Kurz denunță contractele secrete din UE privind vaccinurile anti-COVID

Transportând substanţe chimice, nava Davide B a fost atacată de piraţi joi după-amiază în timp ce naviga la aproximativ 210 mile marine (389 kilometri) la sud de Cotonou, Benin, a declarat compania De Poli Shipmanagement.

”Alţi şase marinari sunt nevătămaţi şi se află încă la bordul navei, care este în prezent asistată de personalul de securitate ajuns la faţa locului”, a indicat compania cu sediul la Barendrecht, în apropierea oraşului port olandez Rotterdam.

Davide B, construită în 2016 şi care navighează sub pavilion maltez, efectua o ”călătorie comercială” între Riga în Letonia şi Lagos, în Nigeria, a precizat compania.

“Conducerea companiei este foarte îngrijorată de starea echipajului dispărut”, a reacţionat purtătorul de cuvânt al acesteia, Cor Radings.

”Principala noastră prioritate acum este să stabilim contactul cu echipajul dispărut pentru a asigura eliberarea rapidă şi în siguranţă”, a declarat el pentru AFP.

Citește și : Berlinul critică țările care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Radings a adăugat că nu deţine informaţii cu privire la starea actuală a marinarilor răpiţi şi nu poate oferi mai multe detalii despre aceştia, despre care se crede că sunt ruşi, ucraineni şi filipinezi.

Atacurile asupra navelor pentru a răpi echipajele în schimbul unor răscumpărări au devenit foarte frecvente în ultimii ani în Golful Guineei, care se întinde pe 5.700 km, atacurile fiind comise în principal de piraţi nigerieni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.