150.000 de persoane sunt așteptate în Marsilia pe 8 mai pentru a întâmpina flacăra olimpică

Publicat:

150.000 de persoane sunt așteptate în Marsilia pe 8 mai pentru a întâmpina flacăra olimpică

150.000 de persoane sunt așteptate în Marsilia pe 8 mai pentru a întâmpina flacăra olimpică. Flacăra olimpică va sosi la bordul navei Belem, după o călătorie de 12 zile din Grecia, au anunțat organizatorii.

Flacăra olimpică a fost aprinsă marți în orașul grec Olympia și va traversa Grecia timp de 11 zile înainte de a ajunge în portul Pireu, la sud de Atena, de unde va merge pe nava Belem pe 26 aprilie cu destinația Marsilia. 150.000 de persoane sunt așteptate pe 8 mai în Vieux-Port, potrivit AFP, scrie stiripesurse.ro.


Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

“Sosirea (a flăcării olimpice – n.r.) pe nava Belem va oferi imagini excepționale și memorabile”, a declarat Samia Ghali, viceprimarul Marsiliei.

Înainte de a intra în Portul Vechi, Belem va defila prin tot portul Marsilia, de la Les Goudes, în sud, până la L’Estaque, în nord. Va fi însoțit de 1.024 de ambarcațiuni și vor avea loc animații pe uscat și pe mare.

La ora 19.00, Belem va intra în Vieux-Port, întâmpinat de focuri de artificii, muzică din partea orchestrei Operei din Marsilia și “tifos” pregătite de grupuri de suporteri ai clubului de fotbal al orașului, Olympique de Marseille (OM).

Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Odată ce vasul cu trei catarge va fi ancorat, primul purtător de torţă care va pune piciorul pe pământ francez va coborî de pe Belem şi va parcurge câteva zeci de metri pe o pistă de atletism, înainte de a aprinde Vasul Olimpic, în jurul orei 19:45, în prezenţa preşedintelui Emmanuel Macron.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avertizare Cod galben de vreme rea

Avertizare Cod galben de vreme rea Teritoriul Republicii Moldova intră sub avertizare Cod galben de vreme rea, caracterizată prin instabilitate atmosferică. Citește și: Cei onești să-i...

Primul buletin va fi gratuit pentru cetăţenii moldoveni

Primul buletin va fi gratuit pentru cetăţenii moldoveni Cetățenii Republicii Moldova sunt obligați să dețină buletine de identitate, începând cu vârsta de 16 ani. Primul...

Maia Sandu vine cu precizări despre Programul „Prima Casă PLUS”

Maia Sandu vine cu precizări despre Programul „Prima Casă PLUS” La scurt timp după ce a solicitat Guvernului să extindă programul Prima Casă și să...

Cei onești să-i aresteze pe cei corupți. Care sunt așteptările lui Recean în domeniul justiției

Cei onești să-i aresteze pe cei corupți. Care sunt așteptările lui Recean în domeniul justiției Premierul Dorin Recean vrea să-i vadă pe procurorii și judecătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.