1600 de moldoveni vor beneficia de locuinţe sociale

Publicat:

1600 de moldoveni vor beneficia de locuinţe sociale

În Republica Moldova urmează să fie construite locuințe sociale, iar unele cămine studențești și aziluri de bătrîni vor fi renovate.

Lucrările vor fi realizate cu suportul financiar al partenerilor de dezvoltare. Parlamentul a ratificat în ședința plenară un acord de GRANT și altul de ÎMPRUMUT care prevăd acest lucru.


Citeşte şi: Naveta Shenzhou-18 a andocat la staţia spaţială Tiangong – Stiripesurse.md

Astfel, 1600 de persoane vor beneficia de cele 450 de locuințe sociale care urmează să fie construite. De asemenea, de căminele studențești și de azilurile pentru bătrîni renovate vor beneficia peste 1400 de persoane.

Lista căminelor pentru elevi și studenți și a azilurilor pentru bătrîni urmează a fi stabilită de Guvern. Pentru implementarea proiectului, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda țării noastre un împrumut de 20 de milioane de euro. Împrumutul este oferit pentru 20 de ani, cu o perioadă de grație de 5 ani.

1600 de moldoveni vor beneficia de locuinţe sociale

Totodată, pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică, vor fi acordate două granturi suplimentare. Din Fondul de Investiții Verzi și Sociale va fi alocat un milion de euro, iar din Fondul E5P – încă șase milioane de euro.

De asemenea, contribuția Republicii Moldova este constituită din partea financiară în mărime de 1,1 milioane de euro de la autoritățile publice locale sau entitățile publice, și partea non-financiară, care constă în terenuri sau construcții nefinalizate, documentație tehnică și expertiză tehnică a construcțiilor, în mărime de 6,2 milioane de euro.

Împrumutul urmează a fi debursat pînă la finele anului 2030.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Liniile roșii’ ale NATO pentru intrarea în războiul din Ucraina: Un ‘atac direcționat asupra Moldovei’, una dintre ele

'Liniile roșii' ale NATO pentru intrarea în războiul din Ucraina: Un 'atac direcționat asupra Moldovei', una dintre ele Țările NATO pot trimite, teoretic, trupe în...

NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare ‘iresponsabile’ ale Rusiei

NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare 'iresponsabile' ale Rusiei NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru folosirea unor arme...

Şeful diplomaţiei europene se opune participării unor reprezentanţi ai UE la ceremonia de reînvestire a lui Putin

Şeful diplomaţiei europene se opune participării unor reprezentanţi ai UE la ceremonia de reînvestire a lui Putin Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, se opune participării...

Hamas anunţă că a aprobat o propunere a unui armistiţiu prezentată de Egipt şi Qatar

Hamas anunţă că a aprobat o propunere a unui armistiţiu prezentată de Egipt şi Qatar Mişcarea islamistă palestiniană Hamas anunţă luni că a acceptat o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.