168 de migranţi au fost salvaţi în apropierea Insulelor Canare spaniole

Publicat:

Un număr total de 168 de migranţi au fost salvaţi joi în apropierea Insulelor Canare spaniole, au informat serviciile de urgenţă, la o zi după ce organizaţii umanitare au anunţat că se tem că mai mult de 30 de migranţi au murit în naufragiul unei bărci pneumatice pe aceeaşi rută, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

Oficiali spanioli au declarat miercuri că trupurile neînsufleţite ale unui copil şi unui bărbat au fost recuperate şi că un vas de patrulare marocan salvase mai devreme 24 de persoane aflate într-o barcă gonflabilă care se scufunda.


Citește și :  TORNADĂ ucigaşă în Texas! Cel puţin trei oameni au murit

Organizaţii umanitare, care au afirmat că la bord se aflau 59 de persoane şi că cel puţin 30 sunt date dispărute, au criticat autorităţile spaniole şi marocane pentru că nu au intervenit mai devreme.

Oficiali din Insulele Canare au spus joi că, în cursul nopţii, serviciile de urgenţă au acordat asistenţă unui număr de 114 migranţi în două ambarcaţiuni.

Cincizeci şi trei de persoane au fost transportate la Lanzarote, iar 63 de migranţi, printre care un bebeluş şi mama sa, au fost duşi în Gran Canaria.

Joi dimineaţă, o a treia barcă a fost observată de paza de coastă şi dusă spre Lanzarote, cu 54 de oameni la bord. Aceştia erau în stare bună de sănătate, au precizat serviciile de urgenţă.

Între timp, în apele italiene din Mediterana, nava spaniolă de salvare Aita Mari, aparţinând organizaţiei Salvamento Maritimo Humanitario (SMH), a luat parte joi la recuperarea a 294 de migranţi de pe o navă în largul insulei Lampedusa.

Ruta atlantică de migraţie, una dintre cele mai periculoase din lume, este folosită de obicei de migranţi din Africa sub-sahariană. Cel puţin 559 de persoane, printre care 22 de copii, au murit anul trecut în încercarea de a ajunge în Insulele Canare, potrivit datelor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii.

În luna iunie s-a înregistrat o creştere a numărului de sosiri în aceste insule. ‘Numărul scăzuse până acum în acest an, dar a fost o creştere în iunie care a surprins pe toată lumea. Doar în iunie au sosit aproape 2.000 de oameni’, a afirmat Loueila Mint El Mamy, o avocată care lucrează cu migranţi.

Citește și : Prim vot în Congresul american pentru aprobarea unui acord comercial cu Taiwanul

Condiţiile meteo mai bune de la începutul verii ar putea să fi devansat sezonul de migraţie care avea loc de obicei mai târziu în cursul anului, a indicat o sursă din guvernul spaniol.

Potrivit datelor acestuia, 5.914 migranţi au ajuns pe Insulele Canare între ianuarie şi mijlocul lui iunie, o scădere cu 31,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.