17 persoane au statut de inculpat în episoadele din dosarul frauda bancară

Publicat:

Începând cu anul 2020 și până în prezent, procurorii au finalizat urmărirea penală în 12 episoade din dosarul frauda bancară. În cauzele penale trimise în judecată 17 persoane au statut de inculpat.

Printre aceștia se numără fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, dar și ex-deputatul Vladimir Andronachi. Detalii în acest au fost oferite presei de către conducerea Procuraturii Anticorupție.


Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

Șeful PA, Veronica Dragalin, a declarat în cadrul unui club de presă că din cele 12 episoade unul a fost trimis în judecată în anul 2020, iar alte șase episoade expediate în 2021. În anul trecut, procurorii au finalizat urmărirea penală în două episoade, iar anul acesta au fost finalizate alte trei cauze, inclusiv una în care e învinuit Vlad Plahotniuc.

Recent procurorii au primit răspuns o confirmare din Elveția precum că o vilă al cărei beneficiar efectiv este Vlad Plahotniuc a fost „înghețată” în registrul de proprietate al Elveției.

„Acest bun a fost cumpărat din banii lui Plahotniuc în 2012, contra unei sume de circa 26 de milioane de dolari. Proprietarii nu pot vinde acest bun. Astfel, dacă Plahotniuc va fi condamnat în dosarul care este trimis deja în judecată, autoritățile vor putea recupera prejudiciul provocat, inclusiv din banii pentru această vilă”, menționează șeful PA.

Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Dragalin menționează că valoarea bunurilor pe care s-a pus sechestru până acum în dosarul frauda bancară se estimează la circa 7,5 miliarde de lei. În proporție de 20-30% aceste bunuri se află peste hotare, iar în mare parte beneficiarii acestora sunt Plahotniuc și Ilan Șor.

Potrivit procurorilor, ei se străduiesc să aplice sechestre pe cât mai multe bunuri pentru a recupera prejudiciile provocate statului, însă acest lucru va fi posibil după pronunțarea sentințelor de condamnare în procesul judiciar.

CITESTE SI

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova Parlamentul României va dezbate și adopta, în ședința de astăzi, 28 noiembrie, o rezoluție...

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că va renunța la mandatul său...

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024 Toți membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor fi aleși până la începutul primăverii 2024....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.