180 de soldaţi columbieni au fost luaţi ostatici de cultivatorii de coca

Publicat:

Cultivatori de coca din nord-estul Columbiei au luat marţi ostatici 180 de soldaţi trimişi să le eradicheze culturile, a anunţat armata columbiană, între timp Biroul Apărătorului Poporului din această ţară anunţând joi într-un comunicat că soldaţii au fost eliberaţi, informează dpa şi AFP, potrivit agerpres.

Organismul public care veghează asupra respectării drepturilor omului a anunţat înainte de aceasta că a trimis o misiune de mediere în localitatea Tibu (est), în Departamentul Norte de Santander, unde militarii erau ţinuţi ostatici într-o şcoală.


iteşte şi: Senatul francez NU prelungeşte ‘permisul sanitar’ – Black News

Preşedintele columbian Ivan Duque a cerut anterior “eliberarea rapidă” a militarilor. “Ei (militarii) sunt bine, au armele asupra lor. Ei nu au vrut să intre în confruntare şi aceasta arată profesionalismul lor (…), însă aceste practici nu pot să aibă trecere în ţară”, a declarat şeful statului, atenţionând că, dacă soldaţii nu vor fi eliberaţi rapid, aceasta “va fi considerată de către autorităţi o răpire”.

Confruntările sunt frecvente în Columbia între producători de coca şi forţele de ordine însărcinate să distrugă aceste culturi.

Generalul Omar Sepulveda, însărcinat cu operaţiunile militare în zonă, a precizat că soldaţii au fost încercuiţi marţi de cultivatori de coca înarmaţi cu bâte şi macete, în timp ce efectuau “sarcini de luptă împotriva lanţului de trafic de droguri”.

În regiunea Catatumbo, unde este situat satul Tibu, la frontiera cu Venezuela, se află cea mai mare suprafaţă de coca din lume (40.084 hectare), potrivit celui mai recent raport al Naţiunilor Unite, din 2020.

Citește și: Andrew Cuomo a fost INCULPAT pentru agresiune sexuală – Black News

Rebelii din Armata de Eliberare Naţională (ELN), ultima gherilă activă în Columbia, şi disidenţii fostei gherile Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) care se opun acordului de pace din 2016, operează în această regiune şi profită de veniturile provenite din traficul de droguri.

Cu o producţie record de 1.010 tone în 2020, Columbia rămâne primul exportator mondial de cocaină, majoritar spre SUA, care sunt principalul consumator.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A început admiterea la liceu

A început admiterea la liceu La data de 6 iulie a demarat prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal care durează până la...

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție...

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție pînă la atingerea...

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore Un bărbat a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.