19 morţi în urma unei puternice tornade produse în Tennessee

Publicat:

Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei puternice tornade care s-a produs în regiunea oraşului american Nashville din statul Tennessee, au precizat marţi pentru AFP serviciile de urgenţă din acest stat, scrie agerpres.

Echipele de intervenţie caută în continuare supravieţuitori şi persoane dispărute, a afirmat un responsabil al Agenţiei pentru managementul dezastrelor din Tennessee (TEMA). Bilanţul furtunilor care au lovit acest stat din sud-estul SUA în noaptea de luni spre marţi riscă aşadar să se agraveze, mai precizează AFP.


Citește și : ONU cere UE să asigure mai mult sprijin Greciei în faţa valului de migranţi şi refugiaţi

Departamentul de poliţie din suburbia Mt. Juliet, în estul Nashville, a anunţat că mai multe case au fost avariate şi câteva persoane au fost rănite, potrivit Reuters.

“A fost evident o tornadă foarte puternică. Sunt mai multe clădiri avariate, mai multe persoane rănite, mai multe persoane încă blocate”, a spus Tyler Chandler, din cadrul departamenului de poliţie din Mt. Juliet, într-o înregistrare publicată pe Facebook. “Avem nevoie de ajutorul vostru. Şi asta înseamnă că dacă puteţi rămâne în locuinţe, vă rog să o faceţi”.

Compania de electricitate Nashville Electric a anunţat că peste 44.000 de locuitori au rămas fără electricitate la primele ore ale dimineţii, după ce patru substaţii de energie electrică, 15 linii de distribuţie şi numeroşi stâlpi de electricitate au fost avariaţi.

Aeroportul John C. Tune (JWN), situata la circa 12 kilometri de centrul Nashville, ”a suferit avarii semnificative” din cauza vremii extreme, iar mai multe hangare au fost distruse, a precizat aeroportul pe pagina sa de internet.

Fulgerele care au însoţit tornada au luminat cerul întunecat, potrivit unor înregistrări video publicate pe Twitter de utilizatorul Brian Bates.

Citește și : Trump acceptă propunerea lui Putin privind o reuniune a Consiliului de Securitate ONU

Nashville, cu o populaţie de 691.000 de locuitori, este unul dintre oraşele cu cea mai rapidă creştere din SUA şi capitala neoficială a muzicii country.

Tennessee este unul dintre cele paisprezece state americane ai căror locuitori vor vota marţi pentru alegerea candidatului democrat care îl va înfrunta în noiembrie pe preşedintele Donald Trump, dar procesul electoral în Nashville şi regiunile învecinate va începe o oră mai târziu, la ora locală 8 a.m, din cauza pagubelor provocate de tornadă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani Arheologii au dezgropat de pe un teren viran din...

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa Acuzată că a...

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.