26 de oameni au fost arestaţi după violenţele stradale din Suedia

Publicat:

Douăzeci şi şase de persoane au fost arestate după ciocnirile violente petrecute duminică în Suedia între forţele de ordine şi manifestanţii care protestau contra unei adunări prevăzute a unei grupări de extremă-dreaptă care intenţiona să dea foc Coranului, a indicat luni poliţia, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Noaptea a fost calmă după revoltele de ieri de la Navestad’, un cartier din Norrkoping cu o numeroasă populaţie musulmană.


Citeşte şi: Ruşii au reluat bombardarea Mariupolului – Black News

‘Poliţia a plasat opt persoane în arest, suspectate de revolte violente’, a afirmat aceasta într-un comunicat.

În oraşul vecin Linkoping, unde au izbucnit de asemenea tulburări, 18 persoane au fost plasate în arest.

În cele două oraşe au izbucnit duminică ciocniri pentru a doua oară în patru zile. Au fost aruncate pietre împotriva poliţiei şi au fost incendiate automobile.

Joi, manifestanţii au protestat contra unei adunări a grupării antiimigraţie şi antiislam ‘Linia dură’, condusă de danezo-suedezul Rasmus Paludan.

Duminică, ei au manifestat pentru a protesta faţă de noi adunări anunţate, la care Paludan a renunţat în cele din urmă. La Norrkoping, poliţia a tras tiruri de avertisment care au rănit trei persoane, prin ricoşeu.

Rasmus Paludan, care a fost condamnat în Danemarca pentru injurii rasiste, a fost în ultimele zile într-un ‘turneu’ în Suedia, în cartierele cu populaţie musulmană numeroasă pentru a da foc Coranului, trecerea sa declanşând contramanifestaţii violente.

La Malmo, unde Paludan a dat foc sâmbătă unui exemplar al Coranului, noaptea de duminică spre luni a fost agitată, pentru a doua zi consecutiv, într-o şcoală fiind declanşat un incendiu.

Citeşte şi: Stat Islamic promite răzbunarea morţii liderului său şi îndeamnă la noi atacuri teroriste în Europa – Black News

Adunările în care Paludan dă foc Coranului au dus la proteste în lumea arabă.

Diplomaţia irakiană, care l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri suedez, a apreciat că este vorba despre un act ‘provocator pentru sentimentele musulmanilor şi ofensator pentru ceea ce ei au sfânt’.

La rândul său, Arabia Saudită a ‘condamnat acţiunile anumitor extremişti în Suedia şi provocările contra musulmanilor’, a transmis agenţia oficială a regatului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.