26 milioane de oameni au rămas şomeri în Caraibe şi America Latină

Publicat:

Aproximativ 26 milioane de locuri de muncă au fost pierdute în America Latină şi regiunea Caraibelor din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat joi Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), citată vineri de DPA, potrivit agerpres.

Noile valuri de infecţie şi campaniile lente de vaccinare creează acum perspective incerte de redresare, notează OIM.


Citeşte şi: Mike Pompeo S-A ANGAJAT la Fox News – Black News

Rata medie privind ocuparea forţei de muncă în regiunea de aproximativ 650 milioane de locuitori a scăzut de la 57,4% la 51,7% de la izbucnirea pandemiei până la sfârşitul anului trecut.

Rata şomajului în America Latină şi Caraibe a crescut de la 8,3 la 10,6%.

OIM notează de asemenea că din cauza unei ieşiri fără precedent din rândul forţei de muncă în 2020, cifrele şomajului nu oferă o imagine completă.

În 2021, ar putea avea loc o creştere semnificativă a ratei şomajului, a avertizat expertul OIM Roxana Maurizio.

Americile şi mai ales America de Sud se confruntă în prezent cu un număr îngrijorător de mare de infecţii cu coronavirus, potrivit directorului Organizaţiei Panamericane pentru Sănătate (Paho), Carissa Etienne.

Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un magazin din Texas – VIDEO – Black News

Peste jumătate din decesele provocate de pandemie raportate săptămâna trecută la nivel mondial au avut loc în Americi, a declarat ea miercuri.

Statele Unite, Brazilia şi Mexic sunt cele trei ţări cu cel mai ridicat număr de decese legate de coronavirus de la izbucnirea pandemiei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.