300 de fete au fost RĂPITE dintr-o şcoală din Nigeria

Publicat:

Bărbaţi înarmaţi neidentificaţi au răpit circa 300 de fete dintr-o şcoală din nord-vestul Nigeriei, a declarat vineri pentru DPA un oficial local rămas sub protecţia anonimatului, transmite și agerpres.

Fetele au fost răpite vineri dimineaţă din colegiul-liceu în care învăţau în oraşul Jangebe din statul Zamfara, a spus oficialul guvernamental.


Citește și: Armata americană a lovit pozițiile miliţiile pro-iraniene la granița Siriei cu Irak

“Bărbaţi înarmaţi au venit la şcoală cu maşini, apoi au forţat sute de fete să meargă cu ei”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernului local, Sulaiman Tunau Anka.

Autorităţile încearcă să stabilească numărul exact al elevelor răpite. În zonă au fost desfăşurate forţe de securitate pentru “a-i căuta pe aceşti criminali”, conform autorităţilor locale.

“Două dintre fetele mele, de 10 şi 13 ani, se numără printre cele 300 de fete despre care autorităţile şcolii ne-au spus că sunt date dispărute”, a declarat un părinte.

Citește și: Fostul rege al Spaniei a plătit o datorie de 4 milioane de euro

Acţiuni de răpire de adolescente au loc deseori în centrul şi în zona de nord-vest a Nigeriei şi sunt comise de grupări criminale care terorizează populaţia, fură animale din gospodării şi jefuiesc sate.

La 16 februarie, cel puţin 44 de persoane, în majoritate elevi, au fost răpite de la o şcoală din apropiere de comunitatea din Kagara, în statul vecin Niger.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Demisii în serie înainte de o nouă remaniere guvernamentală în Ucraina

Demisii în serie înainte de o nouă remaniere guvernamentală în Ucraina Cel puţin şase responsabili politici ucraineni, între care miniştri, şi-au depus marţi demisiile şi...

Evenimentele Zilei de 10 septembrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 10 septembrie în Istorie 10 septembrie este a 253-a zi a calendarului gregorian și a 254-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Apple vrea să relanseze vânzările diviziei de wearables cu noi dispozitive

Apple vrea să relanseze vânzările diviziei de wearables cu noi dispozitive Chiar dacă noua generaţie de telefoane iPhone 16 va fi elementul principal al evenimentului...

Trei milioane de precomenzi pentru noul telefon Huawei înainte de lansarea iPhone 16

Trei milioane de precomenzi pentru noul telefon Huawei înainte de lansarea iPhone 16 Grupul chinez de tehnologie Huawei are deja peste trei milioane de precomenzi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.