40 de copii, ucişi în ultimul an în manifestaţiile desfăşurate în Fâşia Gaza (UNICEF)

Publicat:

În jur de 40 de copii au fost ucişi în ultimul an în cursul manifestaţiilor desfăşurate în Fâşia Gaza, de-a lungul frontierei cu Israel, şi care au prilejuit ciocniri sângeroase cu armata israeliană, a comunicat joi UNICEF, cu două zile înainte de împlinirea unui an de la debutul mobilizării palestiniene denumite ‘Marele Marş al Întoarcerii’, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Manifestanţii palestinieni protestează în fiecare zi de vineri împotriva blocadei israeliene şi pentru revenirea refugiaţilor palestinieni alungaţi sau care şi-au părăsit pământurile după crearea statului Israel în 1948.


Citește și : PANICĂ în capitala statului Bangladesh: Zeci de oameni se aruncă pe geamuri, după ce un INCENDIU uriaș a cuprins o clădire de birouri (VIDEO)

‘În cursul ultimelor 12 luni, în jur de 40 de copii au fost ucişi în aceste manifestaţii’. a subliniat Geert Cappelaere, director regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, într-un comunicat difuzat de agenţia Naţiunilor Unite.

‘Potrivit autorităţilor, aproape alţi 3.000 au fost spitalizaţi din cauza rănilor, dintre care multe au rezultat în invaliditate pe viaţă’, a adăugat reprezentantul UNICEF.

‘UNICEF îşi reafirmă indignarea în faţa numărului foarte mare de copii ucişi sau răniţi’ în ultimul an în conflictul armat dintre Israel şi palestinieni, a subliniat Cappelaere.

‘Le reamintim tuturor părţilor responsabilitatea de a da prioritate întotdeauna protejării vieţii umane, sănătăţii şi bunăstării copiilor’, a adăugat directorul regional al UNICEF.

Citește și : Parlamentul britanic va dezbate pe 1 aprilie petiţia populară de anulare a Brexit-ului

Cel puţin 258 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene începând din 30 martie 2018, cei mai mulţi în manifestaţiile de-a lungul frontierei, restul în lovituri israeliene ca represalii la acte de agresiune venite din Fâşia Gaza. Doi soldaţi israelieni au fost ucişi în acelaşi interval.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.