40 de elevi au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Istoria românilor și universală

Publicat:

40 de elevi au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Istoria românilor și universală

Premianții Olimpiadei Republicane la Istoria românilor și universală au fost anunțați astăzi în cadrul evenimentului de finalizare a competiției. Cei 40 de elevi premiați sunt discipoli ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Căușeni, Chișinău, Criuleni, Dondușeni, Edineț, Fălești, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Ocnița, Soroca, Ungheni.

Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a vorbit, în discursul de felicitare, despre rolul istoriei ca pilon al identității și că înțelegerea ei este crucială pentru construirea unui viitor mai bun.


„Vă încurajez să nu vă opriți aici. Continuați să explorați tărâmurile fascinante ale istoriei, să căutați adevărul și să împărtășiți lumina cunoașterii cu cei din jurul vostru”, a menționat Lilia Ivanov în adresarea către elevi.

Olimpiada Republicană la Istoria românilor și universală este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc  în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.

La ediția din acest an a olimpiadei au participat 197 de elevi ai claselor IX-XII, delegați din toate raioanele și municipiile republicii. Lista premianților poate fi accesată aici.

Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un nou plastic dispare atunci când nu mai ai nevoie de el

Un nou plastic dispare atunci când nu mai ai nevoie de el O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care...

Vaccinul împotriva rujeolei ar putea fi mai puțin eficient la copiii născuți prin cezariană

Vaccinul împotriva rujeolei ar putea fi mai puțin eficient la copiii născuți prin cezariană Vaccinul împotriva rujeolei, o boală gravă care a afectat milioane de...

Vrei să o ceri în căsătorie la concertele Taylor Swift? Mai gândește-te o dată, spun experții

Vrei să o ceri în căsătorie la concertele Taylor Swift? Mai gândește-te o dată, spun experții Nu puțini sunt cei care își cer în căsătorie...

O bijuterie cu un diamant, asemănător unuia purtat de regina Elisabeta a II-a, scoasă la licitație

O bijuterie cu un diamant, asemănător unuia purtat de regina Elisabeta a II-a, scoasă la licitație O bijuterie cu un diamant cu nuanțe aurii, asemănător...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.