400 de islamiști, arestaţi în timp ce încercau să fugă din ultima lor redută din Siria (responsabil FDS)

Publicat:

Aproximativ 400 de luptători ai grupării Stat Islamic (SI) au fost arestaţi în timp ce încercau să evadeze din ultima lor redută din Siria, a declarat miercuri pentru AFP un responsabil din cadrul forţelor antijihadiste, potrivit Agerpres.

Încolţit într-un teritoriu mai mic de o jumătate de kilometru pătrat în satul Baghuz, din provincia Deir Ezzor, SI este ţinta unei ofensive a Forţelor Democratice Siriene (FDS), susţinute de o coaliţie internaţională condusă de SUA.


Citește și : Hassan Rouhani acuză SUA că încearcă să răstoarne regimul de la Teheran

Mai multe mii de persoane au părăsit deja ultima redută a SI în ultimele zile, inclusiv jihadişti care au capitulat.

Potrivit unui responsabil al FDS, în jur de ‘400 de combatanţi ai SI au încercat să evadeze din Baghuz’ marţi seară, cu ajutorul ‘unei reţele’ care încerca să-i scoată din încercuire şi să-i transporte în zone îndepărtate.

Ei au fost reţinuţi de FDS în timp ce ‘încercau să fugă pe jos’. Printre aceştia s-au aflat ‘sirieni şi străini de diferite naţionalităţi’, a precizat responsabilul, sub acoperirea anonimatului.

Aproape 58.000 de persoane, în principal familii de jihadişti, au părăsit deja ultimul bastion din estul Siriei al grupării începând din decembrie, şi peste 6.000 de jihadişti au fost arestaţi din rândul lor, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Luarea sub control de către FDS a redutei jihadiste de la Baghuz ar însemna sfârşitul teritorial al ‘califatului’ din Siria, după înfrângerea suferită de SI în Irak în 2017.

Citește și : Frans Timmermans spune că Europa a depăşit criza imigranţilor

Războiul din Siria s-a soldat din 2011 cu peste 360.000 de morţi şi mai multe milioane de refugiaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.