70 de oameni au murit în inundaţiile din Turcia

Publicat:

Bilanţul victimelor inundaţiilor care au afectat oraşe de pe coasta turcă a Mării Negre a urcat la 70 de morţi, iar echipele de intervenţie caută în continuare 47 de persoane date dispărute, au precizat luni autorităţile, potrivit Reuters şi agerpres.

Inundaţiile de săptămâna trecută au provocat haos după ce torenţii de apă au aruncat zeci de autovehicule şi mormane de moloz pe străzi, distrugând clădiri şi poduri, blocând drumuri şi avariind infrastructura de electricitate.


Citeşte şi: Victoria talibanilor în Afganistan TERFELEŞTE profund imaginea Americii – Black News

Un număr de 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor în provincia Kastamonu. Alte nouă persoane au murit în oraşul Sinop, iar una în Bartin, a precizat Autoritatea pentru gestionarea catastrofelor naturale (AFAD).

Un număr de 47 de persoane sunt date dispărute în Kastamonu şi Sinop, potrivit autorităţilor.

În imaginile înregistrate cu drona se văd distrugerile masive din oraşul Bozkurt, provincia Kastamonu, unde echipele de intervenţie au căutat supravieţuitori printre dărâmături în timpul weekendului.

Citeşte şi: Serbia autorizează a treia doză de vaccin anti-COVID-19 – Black News

Peste 2.000 de persoane au fost evacuate din regiunile afectate, unele cu ajutorul elicopterelor şi ambarcaţiunilor, a precizat AFAD.

Meteorologii au avertizat asupra unor inundaţii viitoare cauzate de ploile torenţiale prognozate pentru luni în provinciile de la Marea Neagră situate în estul regiunilor afectate săptămâna trecută.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.