A fost pusă piatra de temelie a Catedralei Românești, de 1 decembrie la Bălți

Publicat:

Într-o ceremonie plină de solemnitate, la data de 1 decembrie la Bălți a fost pusă piatra de temelie a Catedralei Românești.

Momentul este unul istoric pentru comunitatea locală, marcând începutul unei construcții monumentale care va deveni un simbol al spiritualității, unității și credinței în nordul țării.


Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Episcopul de Bălți, Preasfințitul Antonie spune că această inițiativă se coace de mai mulți ani, mai exact de când s-a creat Episcopia de Bălți, însă abia acum a devenit realizabilă.

Potrivit Episcopului de Bălți, terenul a costat 260.000 de euro. Este vorba despre un ajutor venit din partea Guvernului României. Totodată, episcopul susține că suma nu este una exactă și urmează a se face toate calculele.

Consulul General al României la Bălți, susține inițiativa și spune că mereu este gata să acorde suportul necesar clericilor.

„Consulatul General al României de la Bălți a fost prezent încă de la început în identificarea acestui spațiu și a fost alături de Episcopia de Bălți pentru a identifica sumele necesare achiziționării acestui teren și amenajării. Guvernul României a înțeles să sprijine toate aceste eforturi în folosul românilor din această zonă greu de asperitățile istoriei”, susține Petrișor Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

De menționat că Guvernul de la București va acorda un ajutor anual de două milioane de euro pentru Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române. O lege în acest sens va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO: I-a crăpat răbdarea. Un șofer a rupt bariera automată din preajma unui magazin

I-a crăpat răbdarea. Un șofer a rupt bariera automată din preajma unui magazin Un șofer va răspunde în fața legii și, cel mai probabil, va...

Evghenia Guțul, mulțumită de decizia CCM: „victoria noastră”  

Evghenia Guțul, mulțumită de decizia CCM: „victoria noastră” După ce fost anunțată decizia Curții Constituționale, bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul, susținut de fugar Ilan Șor și-a...

Igor Grosu se dezlănţuie împotriva lui Simion: ‘A fost și va rămâne un instrument al Rusiei’

Igor Grosu se dezlănţuie împotriva lui Simion: 'A fost și va rămâne un instrument al Rusiei' Igor Grosu, președintele Parlamentului din Republica Moldova, susține că...

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național Agenții economici din UTA Găgăuzia vor primi cota TVA-ului din bugetul național și nu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.