A fost sau n-a fost? Presupusul atac împotriva Iranului a fost un avertisment asupra capacităţilor Israelului

Publicat:

Presupusul atac împotriva Iranului a fost un avertisment asupra capacităţilor Israelului

Presupusul atac de vineri împotriva Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul nu caută un război regional, potrivit unor surse anonime citate de ziarul Jerusalem Post, preluat de EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Mesajul (atacului) a fost fără echivoc: ‘De data aceasta am decis să nu vă atacăm instalaţiile nucleare, dar ar fi putut fi şi mai rău'”, au declarat sursele citate ziarului israelian.


Citeşte şi: După doborârea bombardierului rus Tu-22MZ, al doilea avion cu rachete, care zbura în spate, s-a întors – GUR

Confuzia domneşte asupra prezumtivului atac pe care Israelul l-ar fi efectuat vineri în zori împotriva Iranului, ca presupuse represalii pentru atacul efectuat de Iran sâmbăta trecută asupra teritoriului israelian, potrivit unor înalţi oficiali ai SUA citaţi de mass-media americane.

Presupusul atac împotriva Iranului a fost un avertisment asupra capacităţilor Israelului

Potrivit presei americane, Israelul a lansat vineri dimineaţă mai multe rachete împotriva Iranului în provincia Isfahan. Dar Iranul a negat atacul: mai întâi a spus că apărarea antiaeriană a doborât mai multe drone, iar ulterior s-a limitat la a spune că sunt “mai multe obiecte zburătoare”.

Agenţia de presă spaniolă aminteşte că, până acum, nici guvernul israelian, nici Pentagonul nu au recunoscut oficial operaţiunea.

Ziarul israelian a dat vineri asigurări că aceste surse au confirmat că atacul a lovit obiective ale forţelor aeriene din Isfahan, “la mustaţă” de instalaţia nucleară a Republicii Islamice din această regiune.

Presupusul atac împotriva Iranului a fost un avertisment asupra capacităţilor Israelului

În acest sens, Jerusalem Post scrie că atacul a fost efectuat cu rachete cu rază lungă de acţiune lansate dintr-un avion pentru a nu fi detectate de radarele iraniene.

De asemenea, potrivit ziarului, faptul că instalaţiile nucleare nu au fost lovite direct este un alt mesaj către Teheran care indică faptul că Israelul nu urmăreşte o escaladare a tensiunii.

Tensiunile dintre Israel şi Iran au provocat alarmă în rândul comunităţii internaţionale, care şi-a dublat apelurile la reţinere şi presiunile diplomatice pentru a preveni ca tensiunea să ducă la un conflict armat regional. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avertizare Cod galben de vreme rea

Avertizare Cod galben de vreme rea Teritoriul Republicii Moldova intră sub avertizare Cod galben de vreme rea, caracterizată prin instabilitate atmosferică. Citește și: Cei onești să-i...

Primul buletin va fi gratuit pentru cetăţenii moldoveni

Primul buletin va fi gratuit pentru cetăţenii moldoveni Cetățenii Republicii Moldova sunt obligați să dețină buletine de identitate, începând cu vârsta de 16 ani. Primul...

Maia Sandu vine cu precizări despre Programul „Prima Casă PLUS”

Maia Sandu vine cu precizări despre Programul „Prima Casă PLUS” La scurt timp după ce a solicitat Guvernului să extindă programul Prima Casă și să...

Cei onești să-i aresteze pe cei corupți. Care sunt așteptările lui Recean în domeniul justiției

Cei onești să-i aresteze pe cei corupți. Care sunt așteptările lui Recean în domeniul justiției Premierul Dorin Recean vrea să-i vadă pe procurorii și judecătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.