A patra înjumătățire a Bitcoin s-a produs

Publicat:

A patra înjumătățire a Bitcoin s-a produs

Evenimentul rar de înjumătățire a Bitcoin a avut loc, potrivit firmei de analiză CoinGecko. Înjumătățirile anterioare au adus câștiguri mari pe parcurs, dar analiștii avertizează că acest lucru nu înseamnă automat că se va întâmpla la fel și de data aceasta.

„Bitcoin Halving” reduce numărul de noi Bitcoin care intră pe piață prin înjumătățirea recompensei pentru “minare”, anunță Sky News, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

“Minarea” de bitcoin înseamnă calcule complexe pe un ordinator pentru a valida tranzacţiile în criptomonede, o activitate deschisă tuturor pe o reţea descentralizată şi care este remunerată prin emiterea de noi bitcoin.

Având loc aproximativ o dată la patru ani, este conceput pentru a limita oferta la 21 milioane de locuitori până în 2140.

Aceasta înseamnă că în prezent vor fi create doar 450 de Bitcoin în fiecare zi.

„Bitcoin Halving” au avut loc și în 2012, 2016 și 2020 – iar mecanismul a fost scris în codul Bitcoin atunci când a fost creat.

Prețul criptomonedei a rămas stabil la 63.747 de dolari (51.531 de lire sterline) după înjumătățire.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Investitorii speră totuși că o creștere mare nu este departe, după ce înjumătățirile anterioare au dus în cele din urmă la câștiguri semnificative.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

PSDE o critică dur pe Olesea Stamate

PSDE o critică dur pe Olesea Stamate Partidul Social Democrat European, condus de Ion Sula, a numit „iresponsabile” declarațiile vicepreședintei Partidului de guvernare Acțiune și...

Dezinformare nu se propune a fi calificată ca trădare de patrie, asigură Stamate

Dezinformare nu se propune a fi calificată ca trădare de patrie, asigură Stamate Dezinformarea nu se regăsește în proiectul de lege pentru modificarea Codului...

Premierul ceh susţine dreptul Kievului de a lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei

Premierul ceh susţine dreptul Kievului de a lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei Guvernul ceh a reacţionat favorabil la apelul secretarului general al NATO, Jens...

Spania a recunoscut oficial statul Palestina

Spania a recunoscut oficial statul Palestina Guvernul spaniol a adoptat marţi, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Miniştri, un decret prin care recunoaşte oficial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.