A patra înjumătățire a Bitcoin s-a produs

Publicat:

A patra înjumătățire a Bitcoin s-a produs

Evenimentul rar de înjumătățire a Bitcoin a avut loc, potrivit firmei de analiză CoinGecko. Înjumătățirile anterioare au adus câștiguri mari pe parcurs, dar analiștii avertizează că acest lucru nu înseamnă automat că se va întâmpla la fel și de data aceasta.

„Bitcoin Halving” reduce numărul de noi Bitcoin care intră pe piață prin înjumătățirea recompensei pentru “minare”, anunță Sky News, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

“Minarea” de bitcoin înseamnă calcule complexe pe un ordinator pentru a valida tranzacţiile în criptomonede, o activitate deschisă tuturor pe o reţea descentralizată şi care este remunerată prin emiterea de noi bitcoin.

Având loc aproximativ o dată la patru ani, este conceput pentru a limita oferta la 21 milioane de locuitori până în 2140.

Aceasta înseamnă că în prezent vor fi create doar 450 de Bitcoin în fiecare zi.

„Bitcoin Halving” au avut loc și în 2012, 2016 și 2020 – iar mecanismul a fost scris în codul Bitcoin atunci când a fost creat.

Prețul criptomonedei a rămas stabil la 63.747 de dolari (51.531 de lire sterline) după înjumătățire.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Investitorii speră totuși că o creștere mare nu este departe, după ce înjumătățirile anterioare au dus în cele din urmă la câștiguri semnificative.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Agenda europeană a R.Moldova, discutată la Budapesta

Agenda europeană a R.Moldova, discutată la Budapesta Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov a avut la Budapesta, o discuție cu Janos Boka, ministru pentru Afacerile...

Moscova ameninţă Londra cu represalii militare dacă Ucraina foloseşte armamentul britanic împotriva teritoriului rus

Moscova ameninţă Londra cu represalii militare dacă Ucraina foloseşte armamentul britanic împotriva teritoriului rus Rusia a avertizat luni Marea Britanie că dacă Ucraina va folosi...

Meteo: Ce temperaturi ne așteaptă în această săptămână

Meteo: Ce temperaturi ne așteaptă în această săptămână În această săptămână, în perioada 6-12 mai, în Republica Moldova, vremea va fi variabilă: preponderent cu cer...

Natalia Barbu, la Malmo, se pregătește intens pentru prima semifinală a Eurovision

Natalia Barbu, la Malmo, se pregătește intens pentru prima semifinală a Eurovision Prima semifinală Eurovision începe mâine la Malmo, Suedia, iar interpreta noastră, Natalia Barbu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.