„Acesta este un punct de cotitură”. Biden cere Congresului să adopte de urgență un proiect de lege care să ajute Ucraina și Israelul

Publicat:

„Acesta este un punct de cotitură”. Biden cere Congresului să adopte de urgență un proiect de lege care să ajute Ucraina și Israelul

Ucraina și Israelul au nevoie urgent de ajutor din partea Statelor Unite, acum este momentul decisiv. Președintele american Joe Biden a declarat acest lucru într-un articol pentru The Wall Street Journal publicat pe 17 aprilie. 

Potrivit acestuia,  Ucraina și Israel, au nevoie de ajutorul american pentru a se proteja de „oponenții aroganți care caută să-i distrugă”, a venit „momentul adevărului”. Biden a remarcat că în acest weekend Iranul a lansat un atac aerian fără precedent asupra Israelului, în timp ce, în același timp, țara agresoare a Federației Ruse și-a continuat bombardarea Ucrainei, care s-a intensificat brusc în ultima lună.


„Acum nu este momentul să ne abandonăm prietenii, Camera Reprezentanților trebuie să adopte o legislație de securitate națională urgentă pentru Ucraina și Israel”, a îndemnat șeful Casei Albe, „Deși ambele țări sunt capabile să își apere propria suveranitate Asistență americană, inclusiv arme și acum „Este un punct de cotitură”.

După cum a subliniat Biden, președintele țării agresoare a Federației Ruse, Vladimir Putin, crește presiunea cu ajutorul prietenilor săi.

“China furnizează Rusiei microelectronice și alte echipamente esențiale pentru producția de apărare. Iranul trimite sute de drone, Coreea de Nord furnizează artilerie și rachete balistice. Ucraina, care se confruntă cu un deficit de muniție, pierde teritoriul cucerit”, a scris președintele SUA. El a subliniat că atât Ucraina, cât și Israelul „sunt atacate de oponenții insolenți care încearcă să le distrugă”.

“Putin vrea să subjuge poporul Ucrainei și să construiască un imperiu rus. Guvernul iranian vrea să distrugă Israelul pentru totdeauna, ștergând singurul stat evreu din lume de pe hartă. America nu ar trebui să accepte niciun rezultat – nu numai pentru că noi protejăm prietenii noștri, dar și pentru că siguranța noastră este în joc”, a spus Biden.

El a avertizat că, dacă Federația Rusă va câștiga, forțele lui Putin se vor apropia mai mult ca niciodată de aliații SUA din NATO.

„Un atac asupra unuia este un atac asupra tuturor” înseamnă că, dacă Putin invadează un aliat NATO, îi vom veni în ajutor – la fel cum aliații noștri NATO au venit la noi după atacurile din 11 septembrie.

Trebuie să sprijinim Ucraina acum pentru a-l împiedica pe Putin să vizeze aliații noștri NATO și pentru a ne asigura că nu va trage trupele americane într-un viitor război în Europa”, a argumentat președintele SUA. Biden a adăugat că, dacă Congresul decide asupra ajutorului militar pentru Ucraina și Israel, Statele Unite „nu vor scrie cecuri în alb”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A fost trimis pe banca acuzaților după ce a luat câteva mii de dolari de la doi ucraineni

A fost trimis pe banca acuzaților după ce a luat câteva mii de dolari de la doi ucraineni Un bărbat din Cahul a fost trimis...

Londra speră să expulzeze 5.700 de migranţi către Rwanda

Londra speră să expulzeze 5.700 de migranţi către Rwanda Guvernul britanic a declarat marţi că speră să deporteze în Rwanda "până la sfârşitul anului" un...

Guvernul clarifică sărbătoarea de 9 mai! Ziua Europei sau Ziua Victoriei?

Guvernul clarifică sărbătoarea de 9 mai! Ziua Europei sau Ziua Victoriei? Într-o conferință după ședința Guvernului, Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Executivului, a făcut...

Guvernul modifică Legea monumentelor

Guvernul modifică Legea monumentelor Cabinetul de miniștri a aprobat mai multe modificări la Legea monumentelor de for public. Proiectul urmărește descentralizarea competenței în materia înființării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.