Acţiunile Tesla scad, în urma livrărilor trimestriale sub aşteptări

Publicat:

Acţiunile Tesla scad, în urma livrărilor trimestriale sub aşteptări

Acţiunile Tesla au scăzut marţi cu 6,9%, înaintea deschiderii şedinţei Bursei de pe Wall Street, după ce livrările în primul trimestru au fost sub aşteptări, transmite Reuters.

Până acum, în acest an acţiunile celui mai valoros producător auto mondial au scăzut cu aproximativ 30%, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Tesla a livrat aproximativ 386.810 vehicule în primul trimestru din 2024, un declin de 20,2% faţă de precedentele trei luni.

Analiştii de pe Wall Street se aşteptau ca Tesla să livreze 454.200 vehicule.

Livrările producătorului de vehicule electrice au scăzut în primul trimestru cu 8,5% faţă de perioada similară din 2023. Ultima dată când firma a raportat un declin al livrărilor a fost în trimestrul doi din 2020, când pandemia a dus la oprirea producţiei.

Analiştii apreciază că primul declin al livrărilor din ultimii patru ani este şi un semn că efectele reducerilor de preţuri se diminuează.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

În perioada ianuarie-martie 2024, Tesla a produs 433.371 vehicule. Compania a livrat 369.783 unităţi Model 3 şi Model Y, şi peste 17.000 de alte modele, inclusiv sedanul Model S, Cybertruck şi SUV-ul premium Model X.

În ianuarie, Tesla a avertizat că în 2024 se aşteaptă “la o înrăutăţire a ritmului de creştere a vânzărilor”, deoarece se concentrează pe producerea următoarei generaţii de vehicule electrice, numită “Redwood”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.