O activistă a Partidului Laburist spune că a fost violată şi apoi sfătuită de un membru marcant al partidului ‘SĂ UITE’

Publicat:

O activistă a Partidului Laburist britanic a declarat că a fost violată la un eveniment organizat de formaţiunea politică pe când avea 19 ani şi apoi un oficial al partidului a descurajat-o să raporteze atacul pentru a evita să-i fie afectată cariera, informează Reuters, potrivit agerpres.

Dezvăluirea făcută de Bex Bailey, în vârstă de 25 de ani, este cea mai gravă acuzaţie dintr-o serie de dezvăluiri de abuzuri sexuale care ar fi fost comise de oameni politici importanţi din Marea Britanie.


Liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn, care a dispus organizarea unei investigaţii în legătură cu acuzaţia făcută de Bailey, a afirmat că aceasta nu a primit sprijin din partea partidului când a raportat ce i s-a întâmplat.

Citeşte şi: Numărul 2 din guvernul britanic dezminte acuzaţiile de hărţuire sexuală – FOTO

“Bex Bailey a dat dovadă de un curaj incredibil când a vorbit public despre ce i s-a întâmplat şi are tot sprijinul meu. Nu există toleranţă în Partidul Laburist pentru sexism, hărţuire sau abuz”, a scris Corbyn pe pagina sa de Facebook.

“Recomandăm cu tărie ca poliţia să investigheze acuzaţiile formulate de Bex Bailey”, a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al partidului.

Bex Bailey a declarat marţi pentru radio BBC că a fost violată în 2011 de un membru al partidului. Ea a spus că a încercat să pretindă că acest lucru nu s-a întâmplat şi nu a raportat poliţiei la acel moment.

“Eram speriată. Eram ruşinată. Ştiu că Partidul Laburist, ca orice altă familie, iubeşte o bârfă bună, şi nu am vrut ca oamenii să ştie şi am fost de asemenea îngrijorată că nu voi fi crezută dacă voi spune”, a afirmat femeia.

Doi ani mai târziu, ea i-a spus unui membru al conducerii partidului şi i s-a sugerat să nu raporteze pentru că i-ar putea fi afectată cariera.

Ea a cerut ca o agenţie independentă să se ocupe de acuzaţii mai degrabă decât cineva din partid “care ar fi înclinat să fie loial Partidului Laburist”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.