Actorul britanic Theo James a devenit ambasador global al bunăvoinţei pentru UNHCR

Publicat:

Actorul britanic Theo James a devenit ambasador global al bunăvoinţei pentru UNHCR

Actorul britanic Theo James a devenit ambasador global al bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), a anunţat luni această agenţie din cadrul ONU, informează Reuters.

Theo James, care s-a remarcat în producţiile de televiziune “The Gentlemen” şi “The White Lotus”, colaborează cu UNHCR încă din anul 2016 şi a călătorit deja în Grecia, Franţa şi Iordania, unde s-a întâlnit cu numeroşi refugiaţi şi solicitanţi de azil, a precizat aceeaşi agenţie, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

“Experienţa familiei mele m-a ajutat să înţeleg sacrificiile şi dificultăţile cu care se confruntă refugiaţii”, a declarat actorul britanic.

“În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, bunicul meu a fost forţat să fugă într-o barcă mică din Grecia în Siria, iar curajul şi rezistenţa lui m-au inspirat să contribui şi eu la schimbarea vieţilor oamenilor strămutaţi”, a declarat el într-un comunicat.

“Bunicul meu a fost bine primit şi a primit un adăpost din partea oamenilor din Siria, care i-au permis să îşi reconstruiască viaţa, lucrând ca medic şi să ofere ceva înapoi societăţii. De aceea este important pentru mine să fiu solidar cu refugiaţii care au fugit din calea conflictelor armate astăzi şi să contribui la împărtăşirea poveştilor lor. Ei au nevoie de sprijinul nostru mai mult ca niciodată”, a adăugat Theo James.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi a anunţat săptămâna trecută că numărul persoanelor strămutate forţat a ajuns la nivelul record de 117,3 milioane la sfârşitul anului trecut şi că acest număr ar putea să crească şi mai mult în absenţa unor schimbări la nivelul politicilor globale.

“Nimeni nu alege să devină un refugiat. Însă cu toţii putem alege cum să răspundem în faţa oamenilor care au nevoie de un adăpost, a căror viaţă depinde de asta”, a adăugat actorul Theo James.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Marina Tauber cere pedepsirea ministrului Dan Perciun și a deputatului Radu Marian: ‘Lipsă totală de respect’

Marina Tauber cere pedepsirea ministrului Dan Perciun și a deputatului Radu Marian: 'Lipsă totală de respect' Deputatul Parlamentului Republicii Moldova și secretarul executiv al comitetului...

Water Day – Marea bălăceală în Parcul ‘La Izvor’ din Chişinău

Water Day - Marea bălăceală în Parcul 'La Izvor' din Chişinău Centrul Municipal de Tineret din Chişinău a organizat în Parcul „La Izvor” din capitală...

Mai multă siguranță pentru portul Internațional Liber Giurgiuleşti

Mai multă siguranță pentru portul Internațional Liber Giurgiuleşti Țările NATO de la Marea Neagră -Turcia, România și Bulgaria - au început o operațiune comună pentru...

Șeful Interpol Moldova rămâne în arest preventiv

Șeful Interpol Moldova rămâne în arest preventiv Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, va mai sta 30 de zile în arest preventiv la domiciliu. Decizia a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.