Actorul francez Gerard Depardieu, acuzat de viol de o jurnalistă spaniolă

Publicat:

Jurnalista şi scriitoarea spaniolă Ruth Baza a anunţat marţi că a depus o plângere în Spania împotriva actorului francez Gerard Depardieu pentru viol în legătură cu evenimente care s-ar fi petrecut în 1995 la Paris, informează AFP.

Ruth Baza, în vârstă de 51 de ani, a precizat că a depus plângerea joia trecută la Poliţia spaniolă pentru un viol care ar fi fost comis cu ocazia unui interviu acordat de actorul francez pe 12 octombrie 1955 la Paris pentru revista Cinemania, confirmând astfel o informaţie dezvăluită în premieră de cotidianul spaniol La Vanguardia, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

Jurnalista, care avea pe atunci vârsta de 23 de ani în timp ce actorul avea 46 de ani, a evocat “o intruziune fără niciun consimţământ, în niciun moment” şi a declarat că s-a simţit “paralizată” în timpul faptelor, care s-ar fi petrecut în sediul fostei companii de producţie Roissy Films.

În Spania, delictul de “agresiune sexuală” include şi violul, potrivit Codului Penal.

Ruth Baza a vorbit cu jurnaliştii de la AFP despre “o agresiune sexuală”, dar întrebată dacă a fost vorba despre un viol, jurnalista spaniolă a răspuns afirmativ: “Poliţia l-a clasificat astfel”.

Contactate de AFP, Poliţia şi Parchetul au declarat că nu sunt în măsură să confirme depunerea acestei plângeri, care este cea de-a treia ce îl vizează pe starul francez pentru violenţe sexuale începând din 2018 şi până în prezent.

Jurnalista spaniolă a explicat pentru AFP că uitase “complet” faptele până când a citit ancheta publicată pe site-ul de ştiri Mediapart în aprilie 2023, în care 13 femei l-au acuzat pe Gerard Depardieu de violenţe sexuale.

Acel articol a provocat în ea “un declic interior” şi “flash-uri” de memorie, coroborate cu note personale din epocă despre care a spus că le-a găsit recent.

Din punct de vedere juridic, plângerea sa are puţine şanse de reuşită, întrucât faptele sunt a priori prescrise în Franţa.

Ruth Baza a spus că a decis totuşi să depună plângere în speranţa că demersul ei ar putea “să ajute alte persoane” să facă acelaşi lucru.

Gerard Depardieu este anchetat din 2020 pentru viol, în urma unei plângeri depuse în instanţă de o actriţă, Charlotte Arnould. Starul francez a negat aceste acuzaţii.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Difuzarea la începutul lunii decembrie a unui reportaj în emisiunea “Complement d’enquete” a postului de televiziune France 2 a provocat o undă de şoc. În acele imagini, Gerard Depardieu, considerat un monstru sacru al cinematografiei franceze, a putut fi văzut şi auzit în timp ce făcea o serie de remarci misogine şi insultătoare la adresa femeilor, iar de cuvintele lui obscene nu a fost scutită nici măcar o fetiţă aflată în apropiere.

În acelaşi timp, a doua plângere pentru agresiune sexuală a fost depusă împotriva starului francez de actriţa Helene Darras, pentru fapte a priori prescrise, ce ar data din timpul unor filmări din anul 2007. Gerard Depardieu a negat şi aceste acuzaţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful Interpol Moldova rămâne în arest preventiv

Șeful Interpol Moldova rămâne în arest preventiv Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, va mai sta 30 de zile în arest preventiv la domiciliu. Decizia a...

Teatrul ‘Luceafărul’ se retrage din proiectul ‘Invizibil’

Teatrul 'Luceafărul' se retrage din proiectul 'Invizibil' Teatrul „Luceafărul” se retrage din proiectul „Invizibil”. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a instituției...

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut ieri, 1 iulie, o întrevedere cu înalți oficiali...

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a declarat marţi că acestea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.