Administraţia americană a făcut o listă de pricipii privind politica de imigraţie

Publicat:

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a difuzat duminică o lista de principii privind politica de imigraţie a căror adoptare o doreşte în schimbul unui acord cu democraţii pentru a permite sutelor de mii de tineri imigranţi să rămână în Statele Unite, relatează luni agenţia dpa, potrivit agerpres.

O politică de imigraţie dură, inclusiv construcţia unui zid promis de mult timp de preşedintele republican şi deportarea rapidă a persoanelor care depăşesc perioada de şedere acordată de viză figurează pe lista ce a fost difuzată în mod neaşteptat.


Citeşte şi: Siria. Militanţii jihadişti reuşesc o contraofensivă puternică în provincia Deir Ezzor

Administraţia cere de asemenea oprirea aşa-numitei “migraţii extinse prin legături de familie”, limitând acordarea de “Green Card” pe considerente de rudenie pentru soţi şi copii.

Această listă de cerinţe a administraţiei Trump ameninţă să deraieze un acord cu democraţii asupra programului DACA (ce le permitea imigranţilor ilegali ajunşi în SUA când erau minori să nu fie expulzaţi), stabilit în 2012 de administraţia fostului preşedintele Barack Obama.

Citeşte şi: Cu Trump, Statele Unite riscă al treilea război mondial (senator republican)

DACA a permis tinerilor imigranţi aduşi în SUA ilegal când erau copii – cunoscuţi sub numele de “Dreamers” (Visători) de susţinătorii programului – să rămână în ţară şi să muncească sau să urmeze cursurile unei universităţi.

Într-o scrisoare către liderii din Camera Reprezentanţilor şi Senat, Trump a declarat că politicile propuse “trebuie incluse ca parte a oricărei legislaţii abordând statutul beneficiarilor (DACA)”.

Citeşte şi: Crucea Roşie îşi reduce DRASTIC operaţiunile în Afganistan

Democraţii au replicat la lista lui Trump, declarând că “merge mult prea departe de ceea ce este rezonabil”.

“Administraţia nu poate fi serioasă asupra unui compromis sau că îi ajută pe Dreamers dacă începe cu o listă reprezentând o anatemă pentru Dreamers, comunitatea imigranţilor şi marea majoritate a americanilor”, au declarat liderul minorităţii din Cameră, Nancy Pelosi, şi liderul minorităţii din Senat, Chuck Schumer, într-un comunicat comun.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.