Administraţia Trump anunţă vânzări de arme către Arabia Saudită și EAU ocolind Congresul (senator)

Publicat:

Administraţia americană a lui Donald Trump “a informat oficial Congresul” privind noi vânzări de arme către Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU), ocolind posibilitatea de care dispun în mod normal parlamentarii de a bloca acest tip de contract, a anunţat vineri un senator democrat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Guvernul “a invocat o obscură dispoziţie” legislativă privind exporturile de muniţii cu ghidaj de precizie pentru a trece peste avizul Congresului în numele ameninţării iraniene, a acuzat Bob Menendez, numărul doi din comisia de afaceri externe a Senatului, într-un comunicat.


Citește și : Donald Trump spune că îi pare rău pentru Theresa May: ‘Ea a muncit din greu, este foarte puternică’

Senatorul nu a precizat nici natura, nici valoarea totală a acestor contracte.

“Încercând să-şi explice decizia, administraţia nu identifică nici măcar ce mecanism legal intenţionează să utilizeze, descrie anii de comportament nefast din partea Iranului, dar fără a explica cu claritate ceea ce constituie astăzi o urgenţă”, a estimat el.

El acuză o măsură “fără precedent” şi spune că se teme de impactul său asupra civililor din Yemen, unde Arabia Saudită şi EAU conduc o coaliţie militară împotriva rebelilor houthi susţinuţi de Iran.

“Încă o dată, administraţia Trump nu dă prioritate intereselor noastre de securitate naţională pe termen lung şi nu apără drepturile omului, preferând să acorde favoruri unor ţări autoritare precum Arabia Saudită”, a declarat el.

Citește și : ALERTĂ în Franța: Cel puţin opt răniţi într-o explozie la Lyon

Congresul american a adoptat în aprilie o rezoluţie care îi cere preşedintelui “retragerea forţelor americane din ostilităţile din Yemen”, cu excepţia operaţiunilor care vizează Al-Qaida.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Eurobarometru: Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu privire la viitorul UE, peste media blocului comunitar

Eurobarometru: Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu privire la viitorul UE, peste media blocului comunitar Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu...

Cel puţin 26 de morţi şi 160 de spitalizări în Iran în urma consumului de băuturi alcoolice ilegale

Cel puţin 26 de morţi şi 160 de spitalizări în Iran în urma consumului de băuturi alcoolice ilegale Cel puţin 26 de persoane au murit...

Asteroidul care a ucis dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani nu a fost singur

Asteroidul care a ucis dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani nu a fost singur Asteroidul uriaș care a lovit Pământul și a...

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli Guvernul regiunii belgiene Valonia a votat miercuri pentru interzicerea folosirii în scopuri recreaţionale a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.