Adrian Efros a ieşit la explicaţii după tragedia de la Coșcalia

Publicat:

Adrian Efros a ieşit la explicaţii după tragedia de la Coșcalia

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Adrian Efros, a făcut primele declarații de presă după ce două persoane au fost găsite îngropate cu tot cu automobilul lor în zăpadă, la o zi după ce au început ninsorile abundente în Republica Moldova.

Citeşte şi: Viktor Orban, otrava Ucrainei în UE – Stiripesurse.md


„Aproximativ la orele 12:00, automobilul se împotmolește între satele Florica și Coșcalia. În jurul orelor 14:20, o rudă a șoferului și alte două persoane merg la automobilul blocat și stabilesc că nu vor putea scoate mașina cu forțele proprii. Șoferului i s-a propus să meargă cu ei în sat, însă șoferul a spus că a chemat deja un mijloc de tractare, un tractor din satul Coșcalia, și la scurt timp va fi tractat și va putea continua deplasarea”, spune Adrian Efros, transmite Știri.md.

Adrian Efros a ieşit la explicaţii după tragedia de la Coșcalia

14:58 – a fost făcut primul apel al șoferului la 112 în care anunță că s-a blocat. Operatorul 112 i-a transmis numărul de contact al responsabililor de la SA Drumuri.

15:37 – șoferul sună o rudă și roagă să-i aducă haine groase. Ruda a mers și i-a adus haine. Șoferul și pasagerul au încercat să meargă în sat, dar pasagerului i s-a făcut rău și s-au întors în mașină.

16:48 – echipa de intervenție din cadrul IGSU Căinari pleacă pentru intervenție spre Coșcalia, unde erau blocate mai multe mașini.

16:56 – al doilea apel la 112, în care șoferul informează că în mașină intră gaze de eșapament. Operatorul 112 anunță că echipele încearcă să ajungă, a întrebat dacă au nevoie de ambulanță, la care șoferul a răspuns că nu au nevoie. Operatorul îi spune șoferului să iasă la traseu dacă are posibilitate.

 

17:17 – echipa IGSU informează că stratul de zăpadă e mare și va dura mai mult timp deszăpezirea. Ginerele șoferului a apelat în tot acest timp de șase ori la 112.

 

17:41 – al treilea apel la 112 de către șofer, care anunță că soției îi este rău și are nevoie de o ambulanță. Operatorul 112 a transmis informația.

17:49 – al patrulea apel la 112, șoferul spune că poate deschide doar o ușă a automobilului, pentru a ieși din el.

Adrian Efros a ieşit la explicaţii după tragedia de la Coșcalia

„Poliția a deschis anchetă pe acest caz. Procuratura a deschis dosar penal pe această cauză pentru a identifica deja toate procesele și toate interacțiunile care au avut loc interinstituțional în detaliu”, spune Efros.

Fiind întrebat cine se face responsabil de acest caz, ministrul a răspuns:

„Eu am menționat că noi am pornit anchetele de serviciu pe procese. Cazul de urmărire penală este deschis de către Procuratura și IP Căușeni. Eu nu pot să mă expun. Eu am comunicat societății care au fost acțiunile întreprinse de către instituțiile statului și care au fost problemele operaționale în acest caz”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu Fracțiunea PAS are un nou deputat în Parlament. Magistrații de la Curtea...

Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa

Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa Prinţesa Kate va lua parte la tradiţionala paradă...

CPI a emis mandate de arestare împotriva a doi importanţi comandanţi ruşi pentru presupuse crime de război în Ucraina

CPI a emis mandate de arestare împotriva a doi importanţi comandanţi ruşi pentru presupuse crime de război în Ucraina Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis...

Numărul șomerilor moldoveni – în creștere continuă

Numărul șomerilor moldoveni - în creștere continuă Tot mai mulți moldoveni completează tabăra șomerilor, iar majoritatea celor afectați de șomaj locuiesc în zonele rurale ale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.