X

Aeroportul din Catania a fost redeschis

Aeroportul Catania din Sicilia, închis duminică după ce vulcanul Etna a expulzat fum şi cenuşă în timpul unei noi erupţii, a fost redeschis luni, transmite agenţia AFP, potrivit agerpres.

Aeroportul funcţionează de la ora 7:00 GMT, a declarat conducerea sa într-un comunicat, avertizând în acelaşi timp cu privire la posibile întârzieri.

Citeşte şi: Războiul, criza climatică şi pandemia de coronavirus ameninţă decenii de progres al sistemului global de sănătate – Black News

Duminică, reprezentanţii aeroportului au comunicat că “din cauza activităţii eruptive a Etna şi a cantităţilor abundente de cenuşă vulcanică ajunse pe aeroport, operaţiunile aeriene sunt suspendate până când vor fi restabilite condiţiile de securitate”.

Etna, cu o înălţime de 3.324 de metri, este cel mai înalt vulcan activ din Europa şi unul dintre cei mai activi din lume. El a intrat frecvent în erupţie în ultimii 500.000 de de ani.

Citeeşte şi: PROTEST în Bulgaria pentru îmbunătăţirea măsurilor de siguranţă rutieră – Black News

Anul trecut, circa 10 milioane de pasageri au tranzitat Aeroportul Internaţional Catania, situat în estul Siciliei, una dintre destinaţiile turistice cele mai populare ale Italiei. 

Tags: aeroportCataniaEtnaitaliaSiciliavulcan
Categorii: Diaspora