Afaceristul care și-a lăsat compania angajaților, prin testament. Moartea sa a stârnit un val de emoție

Publicat:

Afaceristul care și-a lăsat compania angajaților, prin testament. Moartea sa a stârnit un val de emoție

Gestul unui antreprenor din Italia a stârnit, la moartea sa, un val de emoție în întreaga regiune Friuli-Venezia Giulia. Piero Pittaro și-a lăsat întreaga afacere drept moștenire angajaților, scrie rotalianul.com.

Bărbatul, în vârsta de 89 de ani, un cunoscut întreprinzător în domeniul vitivinicol și renumit pentru producția sa de vinuri de calitate, a murit în luna martie, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Anticipându-și sfârșitul, el și-a lăsat afacerea – „Vigneti Pittaro” – celor nouă angajați ai săi, declarând în testament că este „o onoare și o mare responsabilitate”.

După deces, la deschiderea testamentului, vestea că și-a lăsat business-ul celor nouă salariați ai săi i-a uimit pe cei care îl cunoșteau, dar mai ales pe beneficiarii testamentului.

Cei nouă angajați de la „Viile Pittaro” vor forma acum o nouă societate, asumându-și să continue tradiția mărcii de vinuri pe care Piero Pittaro, care a fost și președinte al Asociației Enologilor, a creat-o acum mulți ani.

Comercializa 300.000 de sticle de vin pe an

Antreprenorul era proprietarul unei suprafețe de 85 de hectare în zona Grave del Friuli, la Codroipo, și vindea aproximativ 300.000 de sticle de vin pe an, dintre care 100.000 erau de spumant.

„Cuvântul de ordine este: continuitatea și valorizarea mărcii”

Enologul, agronomul, contabila, responsabilul comercial și lucrătorii din pivniță și vie – cei nouă beneficiari ai testamentului – au acceptat moștenirea neașteptată, conform presei locale.

„În curând, vom înființa o nouă societate cu toate formalitățile legale, care va fi condusă de un director general, în timp ce fiecare moștenitor va avea propriile sale responsabilități specifice. Cuvântul de ordine este: continuitatea și valorizarea mărcii, care rămâne în Friuli și nu este vândută celui mai bun ofertant”, au transmis moștenitorii.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Enologul grupului, Stefano Trinco, care este și președinte al Doc Friuli a mărturisit că el și colegii săi au avut întotdeauna o relație bună, bazată pe respect reciproc, dar că niciodată nu ar fi crezut într-un gest atât de generos.

„Suntem profund emoționați și recunoscători. Și, cu siguranță, avem angajamentul și conștiința de a duce înainte afacerea. Este o onoare și o mare responsabilitate. Un dar prețios pe care trebuie să-l valorificăm la maximum, vom face tot posibilul să ducem mai departe numele său așa cum merită”, a spus acesta, potrivit Rotalianul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel puţin cinci morţi şi 16 răniţi în urma unor lovituri aeriene ruse asupra Harkov

Cel puţin cinci morţi şi 16 răniţi în urma unor lovituri aeriene ruse asupra Harkov Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi 16 rănite...

Maia Sandu și-a încheiat vizita în Germania, unde a discutat despre cooperarea economică și aderarea la UE

Maia Sandu și-a încheiat vizita în Germania, unde a discutat despre cooperarea economică și aderarea la UE În perioada 17-18 mai, Președinta Republicii Moldova, Maia...

45.000.000€ pentru “Messi al Turciei”! Real Madrid s-a decis pe loc

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc Real Madrid a mai primit o ofertă pentru Arda Guler (19 de ani), puștiul-minune...

O fată de 21 de ani, ucisă cu sânge rece de iubitul său, la Sibiu

O fată de 21 de ani, ucisă cu sânge rece de iubitul său, la Sibiu O fată de 21 de ani a murit, sâmbătă, într-un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.