AfD își rupe ARIPA cea mai radicală

Publicat:

Co-preşedintele partidului de extremă-dreapta ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD) Jorg Meuthen (foto stânga) doreşte ca formaţiunea lui să se separe de facţiunea cea mai radicală intitulată ‘Aripa’ şi plasată recent sub supraveghere poliţienească, a anunţat politicianul în presa germană, transmite agenţia France Presse, potrivit agerpres.

”Toată lumea ştie că Aripa şi principalii săi reprezentanţi ne costă voturi masive în rândul electoratului urban”, a afirmat Meuthen într-un interviu publicat miercuri de Tichys Einblick.


Citește și: În plină pandemie, americanii pornesc un adevărat război împotriva drogurilor

Jorg Meuthen, care conduce AfD alături de parlamentarul Tino Chrupalla, a declarat că propunerea sa se doreşte a fi o ”contribuţie” la o dezbatere privind strategia, pe care noi am dori să o desfăşurăm cu un spirit deschis”.

La jumătatea lunii martie, liderul ‘Aripii’, Bjorn Hacke (foto dreapta), a cedat în faţa dispoziţiilor date de conducerea AfD, care îi ceruse să dizolve această mişcare ce reprezintă aproximativ 7.000 de membri AfD, ceea ce înseamnă o cincime din totalul membrilor partidului.

Presiunea asupra acestei facţiuni a sporit recent după decizia serviciilor de interne germane de a o plasa sub supravegherea poliţiei.

Citește și: COVID-19 este a treia cauză de deces în SUA

Sancţiunea a intervenit într-un context marcat de ascensiunea extremei drepte în Germania, cu trei atentate comise în interval de 12 luni.

Ultimul atentat a fost comis în februarie la Hanau, în apropiere de Frankfurt, de un atacator ce a ucis nouă persoane, toate de origine străină. Autorul s-a sinucis.

AfD a fost acuzată că prin retorica promovată a încurajat aceste atentate. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România Tribunalul Bucureşti a decis ca Andrew Tate şi Tristan Tate să fie cercetaţi în continuare sub control...

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: ‘Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!’

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: 'Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!' Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a...

Cine este ‘Lady Vic’, noua primă-doamnă a Marii Britanii

Cine este 'Lady Vic', noua primă-doamnă a Marii Britanii Noua primă-doamnă a Marii Britanii, „Lady Vic” se mută în Downing Street 10, dar va continua...

Uniunea Europeană rezistă apelurilor vizând amânarea legii anti-defrişări

Uniunea Europeană rezistă apelurilor vizând amânarea legii anti-defrişări Uniunea Europeană a rezistat solicitărilor, venite de la unele industrii şi state membre, vizând amânarea principalei politici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.