Afganistan: Dublu atentat sinucigaș cu bombă la Kabul; cel puțin 14 persoane au fost ucise

Publicat:

 

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 25 rănite miercuri în Afganistan în urma unui dublu atentat sinucigaş comis într-un cartier şiit din Kabul, au anunţat responsabili afgani, transmite France Presse, potrivit agerpres.


Prima explozie a survenit atunci când un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în interiorul unei săli de sport unde se antrenau luptători. A doua deflagraţie s-a produs puţin timp mai târziu, când un vehicul capcană a explodat aproape de echipele de salvare care au venit să ajute răniţii. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Citește și : Rusia confirmă că a bombardat ‘ţinte teroriste’ în provincia siriană Idlib

 

Responsabilul sălii de sport a declarat că atacatorul “a ucis gardienii la intrarea în sala de sport înainte de a-şi declanşa încărcătura explozivă”.

Ultimul atentat asupra comunităţii şiite din Kabul a avut loc pe 15 august, ucigând 37 de persoane la un centru de pregătire a examenelor de admitere la universitate. Acel atac a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

Atentatul de miercuri a avut loc în ziua următoare anunţului talibanilor privind moartea lui Jalaluddin Haqqani, fondatorul reţelei insurgente cu acelaşi nume.

Miercuri, poliţia a arestat 11 membri ai reţelei Haqqani, care deţineau explozibili şi intenţionau să comită un atentat, potrivit serviciilor de informaţii afgane.

Citește și : SUA: Stare de carantină în cazul unui avion de pasageri care a aterizat la New York

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sportivii moldoveni Ion Basoc și Oleg Crețul, în top 10 cei mai buni parajudocani din lume

Sportivii moldoveni Ion Basoc și Oleg Crețul, în top 10 cei mai buni parajudocani din lume Sportivii Ion Basoc și Oleg Crețul, medaliați cu...

Primul raport de monitorizare: Majoritatea posturilor de televiziune reflectă neutru campania electorală

Primul raport de monitorizare: Majoritatea posturilor de televiziune reflectă neutru campania electorală Majoritatea dintre cele zece posturi de televiziune monitorizate reflectă neutru campania electorală pentru...

Mituri despre integrarea Republicii Moldova în UE

Mituri despre integrarea Republicii Moldova în UE Un nou val de mituri privind pericolul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană este vehiculat de persoane publice...

Îngrijorați de mesajele electorale. Comunitatea LGBT invocă că unele incită la „ură”

Îngrijorați de mesajele electorale. Comunitatea LGBT invocă că unele incită la  „ură” Centrul GDM își exprimă îngrijorarea în legătură cu unele mesajele electorale cu care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.