Afganistan: Atentat sinucigaş la Kabul revendicat de gruparea Statul Islamic. Cel puțin 7 morți și 18 răniți

Publicat:

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar alte 18 rănite, luni, la Kabul, într-un atentat sinucigaş revendicat de gruparea Statul Islamic vizând o adunare a unor lideri religioşi care tocmai proclamase o fatwa împotriva terorismului cu mai puţin de o oră înainte, relatează AFP, potrivit news.ro .

Atacatorul, care a venit pe jos, s-a detonat la intrarea în cortul în care se desfăşura această “loya jirga” (”mare adunare”, în paştu) a mii de ulema veniţi din 34 de provincii, omorând şi rănind în principal civili, potrivit poliţiei.


Citește și : SUA: Curtea Supremă a dat câştig de cauză administraţiei lui Trump într-un dosar emblematic privind avorturilele

”Potrivit primelor noastre informaţii, şapte persoane au fost ucise, inclusiv un poliţist, iar alte nouă au fost rănite, inclusiv doi poliţişti”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul, Hashmat Stanikzai.

Ministerul sănătăţii a anunţat, la rândul său, că 18 răniţi se află în spitalele sale.

”Victimele sunt în principal locuitori din cartier, dar pot să fie şi invitaţi la conferinţă între ele”, a declarat pentru AFP un purtăror de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish.

”Am luat măsuri de securitate, însă atacatorul sinucigaş s-a prezentat deghizat în invitat, după care s-a detonat”, a spus el. Reprezentanţii religioşi se pregăteau să plece atunci când a avut loc atentatul, în vestul capitalei afgane.

Citește și : Vladimir Putin a promulgat o lege care prevede contramăsuri ca răspuns la sancţiunile impuse Rusiei de SUA

Cortul a fost ridicat la intrarea grădinii Şcolii Politehnice, în apropierea Universităţii din Kabul şi în spatele complexului Academiei Militare.

Operaţiunea a fost revendicată de SI într-un comunicat publicat de organul de propagandă al grupării.

Talibanii au anunţat rapid pe Twitter că ei ”nu au nimic a face” cu atacul, potrivit unui purtător de cuvânt, Zabihullah Mujahid.

Aripa locală a grupării SI, instalată în estul şi nordul ţării, a fost fosrte activă în ultimele luni la Kabul, care a devenit locul cel mai periculos din ţară pentru civili.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.