X

Afganistan: Atentat sinucigaş la Kabul revendicat de gruparea Statul Islamic. Cel puțin 7 morți și 18 răniți

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar alte 18 rănite, luni, la Kabul, într-un atentat sinucigaş revendicat de gruparea Statul Islamic vizând o adunare a unor lideri religioşi care tocmai proclamase o fatwa împotriva terorismului cu mai puţin de o oră înainte, relatează AFP, potrivit news.ro .

Atacatorul, care a venit pe jos, s-a detonat la intrarea în cortul în care se desfăşura această “loya jirga” (”mare adunare”, în paştu) a mii de ulema veniţi din 34 de provincii, omorând şi rănind în principal civili, potrivit poliţiei.

Citește și : SUA: Curtea Supremă a dat câştig de cauză administraţiei lui Trump într-un dosar emblematic privind avorturilele

”Potrivit primelor noastre informaţii, şapte persoane au fost ucise, inclusiv un poliţist, iar alte nouă au fost rănite, inclusiv doi poliţişti”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul, Hashmat Stanikzai.

Ministerul sănătăţii a anunţat, la rândul său, că 18 răniţi se află în spitalele sale.

”Victimele sunt în principal locuitori din cartier, dar pot să fie şi invitaţi la conferinţă între ele”, a declarat pentru AFP un purtăror de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish.

”Am luat măsuri de securitate, însă atacatorul sinucigaş s-a prezentat deghizat în invitat, după care s-a detonat”, a spus el. Reprezentanţii religioşi se pregăteau să plece atunci când a avut loc atentatul, în vestul capitalei afgane.

Citește și : Vladimir Putin a promulgat o lege care prevede contramăsuri ca răspuns la sancţiunile impuse Rusiei de SUA

Cortul a fost ridicat la intrarea grădinii Şcolii Politehnice, în apropierea Universităţii din Kabul şi în spatele complexului Academiei Militare.

Operaţiunea a fost revendicată de SI într-un comunicat publicat de organul de propagandă al grupării.

Talibanii au anunţat rapid pe Twitter că ei ”nu au nimic a face” cu atacul, potrivit unui purtător de cuvânt, Zabihullah Mujahid.

Aripa locală a grupării SI, instalată în estul şi nordul ţării, a fost fosrte activă în ultimele luni la Kabul, care a devenit locul cel mai periculos din ţară pentru civili.

Tags: Afganistanatac sinucigaskabulpolitieStatul Islamicterorism
Categorii: Sinteze