AFP: A fost găsit trupul comandantului Hezbollah ucis în atacul israelian din Beirut

Publicat:

AFP: A fost găsit trupul comandantului Hezbollah ucis în atacul israelian din Beirut

O sursă apropiată Hezbollah a declarat pentru AFP că trupul comandantului Hezbollah Fuad Shukr a fost recuperat miercuri, la aproape 24 de ore după ce a fost ucis într-un atac israelian asupra sudului Beirutului.

Lovitura a fost urmată de o alta, câteva ore mai târziu, care l-a ucis pe liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, provocând temeri că războiul din Gaza ar putea escalada într-un conflict regional mai larg, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Sursa AFP, care a solicitat anonimatul, a declarat că “trupul lui Shukr a fost găsit sub dărâmăturile clădirii vizate” de atac, după ce armata israeliană declarase deja că l-a ucis pe comandant marţi.

Armata israeliană a declarat că în atacul său de marţi seară l-a “eliminat” pe Shukr, pe care l-a învinuit de atacul cu rachete din weekend dintr-un sat de pe Înălţimile Golan anexate, care a ucis 12 copii dintr-o comunitate druză.

Armata israeliană l-a descris pe Shukr drept “comandantul militar cu rangul cel mai înalt” al Hezbollah şi “mâna dreaptă” a şefului grupării şiite libaneze, Hassan Nasrallah.

La începutul zilei de miercuri, Hezbollah a confirmase că Shukr se afla în clădirea vizată, dar a precizat că soarta sa este încă necunoscută.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Raidul asupra suburbiei Beirut, o zonă rezidenţială supraaglomerată care este şi un bastion al Hezbollah, a ucis cinci civili – trei femei şi doi copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Liban.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Planeta maimuţelor: Noul regat’ şi ‘Crime în imobil’, sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+

'Planeta maimuţelor: Noul regat' şi 'Crime în imobil', sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+ "Planeta maimuţelor: Noul regat", "Exploratorii oceanelor", o producţie National...

VIDEO – Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting

VIDEO - Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting Megan Thee Stallion a cântat marţi la Atlanta, la...

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025 Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului...

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF Conducerea Federației Moldovenești de Fotbal a avut astăzi o întrevedere oficială cu Președintele FIFA Gianni Infantino și Secretarul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.