Africa de Sud a depus un recurs la CIJ împotriva ofensivei israeliene la Rafah

Publicat:

Africa de Sud a depus un recurs la CIJ împotriva ofensivei israeliene la Rafah

Guvernul sud-african a anunţat marţi că a depus un nou recurs la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), în care solicită instanţei ONU de la Haga să examineze de urgenţă anunţul făcut de Israel privind o viitoare ofensivă militară asupra oraşului Rafah din Fâşia Gaza şi să se opună, dacă este necesar, ‘unei noi încălcări a drepturilor’ palestinienilor, transmite AFP.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat recent armatei să pregătească o ofensivă asupra Rafah, ultimul refugiu pentru 1,4 milioane de palestinieni, potrivit ONU.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

Presiunea internaţională s-a intensificat pentru un acord de armistiţiu între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, potrivit stiripesurse.ro.

Guvernul de la Pretoria a declarat că a depus un recurs în urgenţă luni la CIJ.

Africa de Sud a sesizat deja cea mai înaltă jurisdicţie a ONU acuzând Israelul de ‘genocid’ în Gaza.

Judecătorii, care nu sunt avansaţi în acest stadiu în ce priveşte constatarea dacă Israelul comite efectiv sau nu un genocid, l-au somat totuşi să prevină astfel de acţiuni.

În noul său recurs, Pretoria s-a declarat ‘preocupată grav’ de noile ‘masacre, răniri şi distrugeri pe scară mare’ pe care le-ar provoca ofensiva militară a Israelului în Rafah şi care ‘ar constitui o încălcare gravă şi ireparabilă a Convenţiei privind genocidul’.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

CIJ, care nu este obligată să se sesizeze în acest caz, nu a confirmat deocamdată primirea dosarului. Hotărârile sale sunt constrângătoare şi nu pot face obiectul unui apel, dar Curtea nu are la dispoziţie niciun mijloc de a-şi face aplicate deciziile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.