X

Agenţia de reglementare a armelor de foc din SUA are un director după şapte ani

Senatul american l-a confirmat marţi pe candidatul ales de preşedintele Joe Biden pentru a conduce principala agenţie de reglementare a armelor de foc, care a fost fără director timp de şapte ani, scrie AFP, potrivit agerpres.

Steve Dettelbach preia funcţia de şef al Biroului federal pentru alcool, tutun, arme de foc şi explozivi (ATF), după ce o serie de crime au şocat America.

Citeşte şi: Rusia susţine că a ucis 21 de ‘mercenari ‘ români care luptau alături de soldaţii ucraineni, în ultimele trei săptămâni – Black News

Acest fost procuror de 56 de ani a fost confirmat cu 48 de voturi pentru, dintre care două de la republicani, şi 46 împotrivă.

El va conduce 5.000 de angajaţi, dintre care jumătate sunt anchetatori specializaţi, în special în expertiză balistică. Agenţia are, de asemenea, misiunea de a reglementa industria armelor, ceea ce a făcut din ea bestia neagră a puternicului lobby al National Rifle Association (NRA).

“După ani de obstrucţii din partea lobby-ul armelor, Senatul a confirmat în sfârşit un director permanent la ATF”, a declarat liderul senatorilor democraţi, Chuck Schumer, într-un comunicat.

“Chiar dacă nu este panaceul împotriva epidemiei de violenţă cu arme de foc care domneşte în ţară”, sosirea lui Steve Dettelbach va face posibilă mobilizarea tuturor forţelor federale împotriva acestui flagel, a adăugat el.

Potrivit site-ului Gun Violence Archive, care recenzează fiecare incident, peste 23.300 de persoane au murit de glonţ de la începutul anului, dintre care 12.700 prin sinucidere.

Citeşte şi: Jill Biden îşi cere scuze după ce i-a comparat pe hispanici cu ‘tacos’ – Black News

Preşedintele democrat l-a numit iniţial pe David Chipman, un fost agent special considerat ca un partizan al înăspririi regulilor privind armele, pentru a conduce ATF.

În septembrie, Joe Biden a fost nevoit să retragă această candidatură, din lipsa sprijinului tuturor parlamentarilor democraţi din camera superioară a Congresului. Acest eşec a fost văzut ca un semn al influenţei persistente a ANR care s-a mobilizat puternic împotriva numirii lui David Chipman.

Tags: ATFChuck SchumerDavid ChipmanJoe BidenNational Rifle Association (NRA)Steve Dettelbach
Categorii: Știrile zilei