Airbus avertizează companiile aeriene că va livra cu întârziere avioanele

Publicat:

Airbus avertizează companiile aeriene că va livra cu întârziere avioanele

Grupul aeronautic european Airbus a început notificarea companiilor aeriene privind o nouă perioadă de întârzieri ale livrărilor, amânând o serie de livrări programate anterior pentru finalul acestui an şi cu câteva luni o parte din cele din 2025, pe fondul problemelor de aprovizionare, au declarat pentru Reuters, citat de Agerpres, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze informaţia, dar a spus: „Suntem într-un dialog continuu cu clienţii noştri. Încă operăm într-un mediu complex”.


Airbus a început anul cu o creştere a livrărilor cu 50% în ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2023, când s-au resimţit efectele deficitului de componente şi ale perturbărilor din lanţul de aprovizionare.

Citește și Interpretul Irakli rămâne fără concert în Moldova, pentru a doua oară

Dar dificultăţile la livrările de motoare şi alte componente se menţin, iar deficitul de aeronave care sunt necesare pentru a face faţă cererii ridicate ar putea dura ani, au susţinut vorbitorii la conferinţa Airline Economics, care a avut loc săptămâna trecută la Dublin.

Preşedintele Air Lease, Steven Udvar-Hazy, declara la conferinţă că multe avioane cu un singur culoar Airbus şi Boeing vin „şi cu un an întârziere; aceasta este situaţia în prezent”.

Airbus şi-a depăşit anul trecut ţinta de livrări, predând companiilor de leasing şi operatorilor aerieni 735 de aeronave. Analiştii de la Jefferies se aşteaptă ca în acest an grupul aeronautic cu sediul la Toulouse să livreze aproximativ 800 de avioane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.