Al doilea grup de pompieri moldoveni a plecat în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Publicat:

Al doilea grup de pompieri moldoveni a plecat în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Al doilea grup format din 20 de pompieri moldoveni au pornit spre Grecia, acesta urmând să ajute la stingerea incendiilor în contextul în care primul grup și-a încheiat misiunea și se întoarce în Republica Moldova, anunță reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Cei 20 de angajați ai IGSU din Republica Moldova au plecat în data de 29 iulie în Grecia pentru a-i înlocui pe colegii lor care și-au încheiat misiunea pe care au început-o în primele zile ale acestei luni, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

,,Astfel, primii 20 de pompieri din cadrul IGSU și-au finalizat misiunea și se vor întoarce în țara pe data de 1 august 2024, fiind înlocuiți de al doilea grup, care s-a pornit în drum spre Republica Elenă, pentru efectuarea rotației de efectiv”, anunță responsabilii IGSU.

Petrecuți de ministrul Afacerilor Interne

La evenimentul organizat cu prilejul plecării celui de-al doilea grup de pompieri a fost prezent și ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Adrian Efros, care a ,,subliniat importanța participării echipei pompierilor moldovenii în această misiune importantă pentru țara noastră în procesul aderării la Uniunea Europeană. Totodată, oficialul le-a urat salvatorii să ajungă cu bine la destinație, dar și succese în realizarea intervențiilor alături de colegii eleni”, mai menționează reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Misiunea celui de-al doilea grup va avea loc în perioada 30 iulie -15 august în regiunea Nea Makri, pompierii moldoveni urmând ,,să intervină în sprijinul colegilor eleni în misiuni de lichidare a focarelor de vegetație uscate și incendiilor forestiere. De asemenea, echipa țării noastre va fi implicată în patrularea zonei Nea Makri, dar și va avea lecții teoretice și practice privind metodele de stingere a incendiilor de pădure după standardele și cerințele europene”.

Pompieri din 12 state, inclusiv România

În perioada 16 iulie – 15 august, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova participă la Programul European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă care are loc în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, iar la el participă echipe de intervenție din 12 state, printre care România, Bulgaria, Malta, Polonia, Slovacia, Italia, Slovenia, Grecia, Austria, Franța și Spania.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Avertizarea premierului grec

Anterior, prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a avertizat asupra unei veri periculoase în ceea ce priveşte incendiile de vegetaţie, ca urmare a unei secete prelungite.

Iar ca să țină sub control incendiile de vegetaţie, ţara mediteraneană utilizează din ce în ce mai mult drone care ajută la monitorizarea regiunilor forestiere. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Robert Downey Jr. îşi anunţă revenirea în universul filmelor Marvel, la Comic-Con din California

Robert Downey Jr. îşi anunţă revenirea în universul filmelor Marvel, la Comic-Con din California Actorul oscarizat Robert Downey Jr. şi-a anunţat sâmbătă, la Festivalul Internaţional...

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic Medicamentele de slăbit, precum Ozempic, ar putea fi înlocuite de fibre alimentare. Cel puțin,...

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari SUA au anunţat luni un nou pachet...

Cea mai mare rată de ocupare a femeilor în câmpul muncii, înregistrată din ultimii 6 ani

Cea mai mare rată din ultimii 6 ani de ocupare în câmpul muncii a femeilor În acest an, 2024, s-a înregistrat cea mai mare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.