Alaiba a găsit soluția pentru a crește PIB-ul Moldovei: Fiecare cetățean să cheltuie cu 200 de lei mai mult lunar

Publicat:

Alaiba a găsit soluția pentru a crește PIB-ul Moldovei: Fiecare cetățean să cheltuie cu 200 de lei mai mult lunar

Dumitru Alaiba le propune moldovenilor să cheltuie cu 200 de lei mai mult lunar, pentru a crește produsul intern brut (PIB) cu 1%. Sugestia a fost publicată de ministru pe rețelele de socializare.

„200 lei pe lună = 1% din PIB. Vă rog să țineți minte această cifră de fiecare dată când faceți cumpărături. Distribuiți acest mesaj.
Dacă fiecare din noi ar cheltui lunar pe produse locale cu doar 200 lei mai mult față de ce cheltuie în mod normal, am crește PIB-ul cu 1%”, scrie Alaiba.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Ministru îndeamnă moldovenii să cumpere îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilă și covoare, produse alimentare și multe altele lucruri fabricate în Moldova, potrivit realitatea.md.

„Așa susțineți afacerile locale și locurile de muncă aici, acasă. Iar noi vom continua să susținem afacerile prin reforme pro-business și acces finanțare ca acestea să creeze noi locuri de muncă bine plătite și să crească economia”, a mai scris oficialul.

Internauții, însă, se pare că nu prea au rămas entuziasmați de sfatul ministrului Economiei. Unii i-au sugerat că produsele autohtone sunt mult prea scumpe, dacă le raportezi la veniturile moldovenilor, în timp ce alții i-au sugerat că pe piață sunt prea multe bunuri de import, comparativ cu cele fabricate în Moldova.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii...

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas Israelul, care sărbătoreşte luni începutul Paştelui evreiesc, se pregăteşte să intensifice presiunea militară în...

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a atenţionat asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran, informează...

METEO: Se menține vremea instabilă

METEO: Se menține vremea instabilă Vremea instabilă se menține și astăzi. În mare parte, cerul va fi acoperit cu nori și izolat va ploua. CItește...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.