Alegeri regionale în Rusia; partidul la putere aşteptat să fie marele învingător

Publicat:

Ruşii votează, duminică, în cadrul alegerilor regionale al căror mare învingător este aşteptat să fie fără probleme partidul la putere, Rusia Unită, informează agenţia DPA.

Rusia Unită, asociată cu preşedintele Vladimir Putin, a câştigat o super-majoritate în parlamentul federal anul trecut. În alegerile de duminică, inclusiv pentru guvernatori şi parlamentari locali, se aşteaptă ca partidul de guvernământ să obţină rezultate similare.


Partidul Comunist, care are un sprijin permanent în unele regiuni, şi Partidul Liberal Democrat populist ar putea să fie următoarele două cele mai puternice partide. Secţiile de votare urmează să se închidă în cea mai vestică regiune a Rusiei, Kaliningrad, la ora 21.00 (19.00 GMT).

“Este foarte puţin probabil, chiar dacă un membru al unui alt partid câştigă alegerile pentru guvernator (…), ca el sau ea să se revolte împotriva liniei oficiale, căutând în schimb să coopereze cu guvernul federal, care controlează fluxurile financiare şi stabileşte politicile fiscale”, a declarat analistul politic rus Nabi Abdullaev, director asociat pentru Rusia la grupul de consultanţă global Control Risks Group.

Pentru a candida pentru postul de guvernator, un potenţial candidat trebuie să fie aprobat de un anumit număr de funcţionari municipali de rang înalt, în funcţie de regiune. Acest aşa-zis “filtru municipal”, introdus într-o lege din 2012, a fost un obstacol insurmontabil pentru mulţi candidaţi importanţi ai opoziţiei.

Primarul celui de-al patrulea cel mai mare oraş al Rusiei, Ekaterinburg, Evgheni Roizman, nu a reuşit să obţină numărul minim de semnături de la deputaţii municipali pentru a candida pentru guvernator duminică. El şi figura proeminentă a opoziţiei Aleksei Navalnîi au cerut boicotul votului de duminică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.