Alertă pe litoralul Mării Negre: O substanță suspectă a speriat pescarii și turiștii

Publicat:

Alertă pe litoralul Mării Negre: O substanță suspectă a speriat pescarii și turiștii

Este alertă pe litoralul Mării Negre. Turiștii care se aflau pe plajă în această dimineață au observat în apă o substanță suspectă. Pescarii au semnalat incidentul, iar autoritățile fac verificări pentru a stabili care este cauza poluării.

Poluarea a fost observată de la primele ore de pescari și de turiști. Turiștii au ieșit rapid din apă când au observat pata de poluare și au plecat de pe plajă, potrivit digi24.ro.
Autoritatea Navală s-a autosesizat și a trimis în zonă o echipă a Agenției de Salvare a Vieții pe Mare, care face cercetări ca să stabilească despre ce substanță este vorba și dacă provine de la navele care așteaptă în rada portului.
Dacă se va stabili că sunt hidrocarburi, zona va fi izolată și reziduurile vor fi aduse la țărm și depozitate într-o zonă specială care aparține administrației portului.
Autoritatea Navală Română a informat că ce se vede pe plaja din Constanța nu e poluare cu hidrocarburi, ci sunt reziduuri de la cereale. Mai precis, nu sunt reziduuri de la nave sau alte substanțe periculoase. Specialiștii care fac verificări continuă cercetările și le-au extins pe o zonă mai mare.
Adrian Bîlbă, biolog: “Este o poluare a suprafeței litorale în zona Constanței, la Marea Neagră. Chiar în fața valului de poluare veneau bancuri de pești speriați de aceasta. E o substanță cu aspect buretos, elastic, bineînțeles ca flotant ușor, de o culoare cenușie, cenușiu-albăstruie, care după părerea mea nu are vreo origine organică naturală, adică nu este vreo algă moartă sau vreo nu știu ce înflorire, ci cel mai probabil are ca sursă activitatea umană care înseamnă cel mai probabil un produs petrolier spălat sau neutralizat parțial cu niște detergenți”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.