Alexandrin Guțu este campion mondial la lupte greco-romane

Publicat:

Alexandrin Guțu este campion mondial la lupte greco-romane

Luptătorul de stil greco-roman din Republica Moldova, Alexandrin Guțu a devenit campion mondial U-23. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit reprezentanților ministerului, în finala categoriei de până la 77 kilograme, sportivul moldovean l-a învins pe azerul Khasay Hasanli, transmite Știri.md.


Până a intra în posesia medaliei de aur, Alexandrin Guțu a mai învins reprezentanți din Serbia, Albania, Belgia și Kârgâzstan.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

De asemenea, Alexandrin Guțu a devenit anul acesta și campion european la această categorie de vârstă, titlul câștigat chiar în fața aceluiași sportiv din Azerbaidjan.

Totodată, pe podium la proba greco-romane a urcat și Vitalie Eriomenco. Sportivul, care este originar din Căușeni, a cucerit medalia de bronz în categoria de greutate de până la 63 kilograme, după ce l-a învins în duelul pentru locul trei pe un reprezentant din India.

Alexandrin Guțu este campion mondial la lupte greco-romane

„Ministerul Educației și Cercetării felicită luptătorii noștri pentru medaliile obținute și le mulțumește antrenorilor Mihail Cucu și Roman Zgardan pentru munca depusă”, scriu reprezentanții Ministerului Educației.

Lotul național de lupte a obținut la Campionatul Mondial U-23 de la Tirana, Albania șase medalii – două medalii de argint la lupte libere, o medalie de aur și una de argint la lupte feminine și o distincție de aur și una de bronz la stilul greco-roman.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.