Alexei Buzu despre cazul persoanei cu dizabilități la ședința CMC: „nu pot să înțeleg cine are de câștigat într-o asemenea situație”

Publicat:

 

Alexei Buzu despre cazul persoanei cu dizabilități la ședința CMC: „nu pot să înțeleg cine are de câștigat într-o asemenea situație”

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a comentat la emsiunea Rezoomat de la Rlive TV cazul persoanei cu dizabilități care se târăște prin sală în timpul ședinței CMC.


Citește și Punctul de trecere a frontierei Novosaviţkoe – Kuciurgan devine operațional

„Eu nu am văzut aceste imagini. Am văzut în spațiul public mai multe declarații parvenite de la mai mulți actori. Cu siguranță fiecare persoană și în special persoanele cu dizabilități noi avem obligația să le asigurăm demnitatea și să le fortificăm autonomia. Faptul că CMC a tărăgănat atât de mult și în continuare tărăgănează anumite decizii critice pentru aceste grupuri extrem de vulnerabile pentru mine rămâne inexplicabil, dincolo de oricare presupuse jocuri politice. Eu nu pot să înțeleg cine are de câștigat într-o asemenea situație. Nu pot înțelege. Noi vom oferi suportul care reiese din competențele noastre. Ne-am întâlnit cu asistenții personali. ”, a declarat Alexei Buzu.

Amintim că la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) de joi, 8 februarie, persoană cu nevoi speciale a fost adusă la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) și lăsată să se târască pe podea cât consilierii municipali din Capitală strigau de îi ținea gura.

După un șir de acuzații precum că consilierii PAS au adus tânărul în scaun cu rotile la ședința CMC, Sergiu Bejenari, purtător de cuvânt PAS Chișinău, a explicat situația:

„Inițiativa de a veni cu tânărul în scaun cu rotile la ședința CMC a venit de la persoana care are grijă de acest băiat, nu de la consilierii PAS din CMC. Această doamnă a avut și un discurs la ședința CMC de săptămâna trecută”.

Precizăm că, Primăria municipiului Chișinău a anunțat că va sesiza misiunile diplomatice despre cazul tânărului cu nevoi speciale adus la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) și lăsat să se târască pe podea. Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, vor fi sesizate și organele de drept.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost...

Biden consideră ‘scandalos’ mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu

Biden consideră 'scandalos' mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu Preşedintele american Joe Biden a criticat luni mandatele de arestare cerute de...

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție Republica Moldova are „o șansă” să devină membră a Uniunii Europene sau chiar...

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun Rusia a lansat o campanie de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.