Alexei Navalnîi este torturat zilnic în închisoare (VIDEO)! Opozantul rus, obligat să asculte un cântec pro-Putin

Publicat:

Alexei Navalnîi este torturat zilnic în închisoare! Opozantul rus, obligat să asculte un cântec pro-Putin

Opozantul rus, Alexei Navalnîi, încarcerat, care a acuzat că a fost otrăvit, agresat și privat de îngrijiri medicale adecvate, a dezvăluit luni, 22 ianuarie, că se confruntă cu o nouă provocare: este forțat să asculte un cântăreț de muzică pop pro-Putin la ora 05:00 în fiecare dimineață.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, un fost avocat care a devenit cunoscut în urmă cu mai bine de zece ani prin faptul că a ironizat elita președintelui Vladimir Putin și a exprimat acuzații de corupție vastă, se află în prezent într-o închisoare aflată la aproximativ 60 km la nord de Cercul Polar, transmite realitatea.md.


Citeşte şi: Prețul biletelor de avion a crescut de 2,3 ori – Stiripesurse.md

Condamnat să rămână în închisoare până la vârsta de 74 de ani, în baza unor acuzații despre care spune că au fost inventate pentru a-l ține departe de politică, Navalnîi a declarat că regimul său de dimineață constă acum în a asculta imnul național rusesc înainte de a i se pune „Eu sunt rus”, un cântec patriotic interpretat de un cântăreț pro-Putin numit „Șaman”, conform Reuters.

Alexei Navalnîi este torturat zilnic în închisoare! Opozantul rus, obligat să asculte un cântec pro-Putin

Shaman, al cărui nume real este Iaroslav Dronov, s-a urcat un val de patriotism alimentat de război pentru a deveni un element de bază la televiziunea de stat și este una dintre celebritățile care îl susține oficial pe Putin pentru a candida din nou la președinție în martie.

Cântecul său emblematic, pe care îl interpretează uneori îmbrăcat într-o ținută de piele neagră cu o banderolă de braț în culorile steagului rusesc – „Eu sunt rus” – vorbește despre cum rușii nu pot fi „rupți” și „merg până la capăt” și poartă sângele părinților lor.

Cântărețul în vârstă de 32 de ani a stârnit controverse în noiembrie, când a simulat declanșarea unei bombe nucleare la un concert difuzat la televiziunea de stat, apăsând un buton roșu într-o valiză nucleară falsă, înainte ca în jurul său să izbucnească focuri de artificii.

Alexei Navalnîi este torturat zilnic în închisoare! Opozantul rus, obligat să asculte un cântec pro-Putin

Într-un mesaj pe X facilitat de aliații săi, Navalnîi a descris o rutină matinală suprarealistă.

„Cântărețul Shaman a ieșit în evidență când eu eram deja în închisoare, așa că nu am putut nici să-l văd, nici să-i ascult muzica. Dar știam că a devenit principalul cântăreț al lui Putin. Și că principalul său cântec era ‘Eu sunt rus’”, a scris Navalnîi.

Ironia, a spus Navalnîi, este că propaganda de stat a evidențiat cândva faptul că el obișnuia să mărșăluiască alături de naționaliștii ruși la marșurile anuale, iar acum, ani mai târziu, i se cântă un cântec pop ultranaționalist în scop educativ în timp ce își face exercițiile de dimineață din închisoare.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbul de deţinuţi dintre SUA şi Rusia este în curs şi ar putea fi cel mai amplu de după Războiul Rece – CNN

Schimbul de deţinuţi dintre SUA şi Rusia este în curs şi ar putea fi cel mai amplu de după Războiul Rece - CNN Rusia îi...

Juriștii Promo-LEX constată carențe în asigurarea transparenței decizionale în Parlament

Juriștii Promo-LEX constată carențe  în asigurarea transparenței decizionale în Parlament Ultima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de primăvară s-a remarcat tradițional prin unele carențe...

Mister la Kremlin – Decretele secrete semnate de Vladimir Putin

Mister la Kremlin - Decretele secrete semnate de Vladimir Putin Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a emis marți șapte decrete secrete, a menționat publicaţia...

Lucrările de reparație a pistei principale a AIC se află pe ultima sută de metri

Lucrările de reparație a pistei principale a AIC se află pe ultima sută de metri Lucrările de reparație a pistei principale a Aeroportului Internațional Chișinău...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.