Algeria va anula interdicția de a importa telefoane mobile, alimente, aparate electrocasnice – ministru

Publicat:

Algeria intenţionează să anuleze interdicţia pe care a impus-o asupra importului de telefoane mobile, electrocasnice şi alimente şi să implementeze în schimb taxe vamale ridicate, a anunţat, luni, ministrul comerţului, scrie Reuters, conform news.ro .

Aceasta este o nouă încercare de a genera mai multe venituri fiscale pentru a uşura presiunea asupra finanţelor publice.


Citește și : Donald Trump evocă satul Panmunjom de la frontiera dintre cele două Corei ca loc pentru summitul cu Kim Jong Un

Algeria a impus interdicţia asupra importului la începutul acestui an, cu scopul de a reduce cheltuielile, în urma unei căderi înregistrate în privinţa veniturilor din energie.

Această interdicţie a înlocuit un sistem de licenţiere pe care guvernul l-a impus în anul 2016, într-o încercare eşuată de a reduce cheltuielile de import.

„Luăm în considerare impunerea de noi taxe vamale pentru produsele finite. Aceasta face parte din căutările noastre pentru a obţine un instrument mai eficient”, a spus Said Djellab, ministrul comerţului, la o conferinţă.

„Acest plan va fi discutat de către guvern în luna iunie”, a spus el, fără să precizeze când ar urma să fie anulată interdicţia.

Energia reprezintă 60% din bugetul de stat şi 95% din veniturile totale de export pentru ţara membră a OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol).

Veniturile din petrol şi gaze aproape că s-au înjumătăţit de când preţurile pentru petrol au început să scadă, la mijlocul anului 2014, afectând bugetul de stat în mod considerabil.

„Acestea sunt măsuri preventive temporare. Criza ne-a dat anumite lecţii”, a spus Djellab.

Ministrul a mai spus că guvernul a demarat discuţiile cu furnizori, inclusiv cu Uniunea Europeană.

Citește și : Trump ar trebui să fie distins cu Premiul Nobel pentru Pace, apreciază Moon Jae-in

„Le-am explicat partenerilor noştri, inclusiv Uniunii Europene, că trecem printr-o perioadă dificilă. Ei au înţeles situaţia. Încă se desfăşoară un dialog cu ei”, a spus el.

Măsurile legate de import vor fi însoţite de demersuri pentru creşterea producţiei domestice şi de un plan pe cinci ani cu scopul de a diversifica exportul. Acestea vor fi discutate în iulie, potrivit lui Said Djellab.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.