Algeria: Cel mai amplu miting împotriva preşedintelui Abdelaziz Bouteflika

Publicat:

Sute de mii de persoane au participat vineri la un protest antiguvernamental la Alger, acesta fiind cel mai amplu miting organizat până în acest moment împotriva președintelui Abdelaziz Bouteflika, care conduce Algeria de două decenii, informează agenția Dpa, potrivit mediafax.

Protestatarii au scandat mesaje împotriva lui Bouteflika, cum ar fi: “Pleacă înseamnă să pleci” și “Poporul vrea răsturnarea regimului”.


Citește și : Avioanele de tip Boeing 737, INTERZISE în Iran

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc pentru a dispersa un grup de protestatari din zona catedralei Sacre Coeur, iar în rest s-au înregistrat doar câteva incidente violente sporadice.

Protestele, care s-au desfășurat la Alger și în alte orașe din țară, au fost provocate de decizia președintelui Bouteflika de amânare pe termen nedeterminat a alegrilor prezidențiale.

Scrutinul prezidenţial era programat pe 18 aprilie, dar, pe fondul protestelor din ultimele săptămâni, Abdelaziz Bouteflika a decis amânarea alegerilor şi a anunţat că nu va mai candida pentru al cincilea mandat.

Abdelaziz Bouteflika, care se află la putere de 20 de ani, a anunţat că Guvernul algerian va fi remaniat. Conform agenţiei de presă APS, premierul Ahmed Ouyahia a demisionat şi a fost înlocuit cu Noureddine Bedoui, care până acum era ministru de Interne.

Citește și : UE, SUA şi Canada impun noi sancţiuni contra Rusiei

Cel puţin o persoană a murit, iar alte sute au fost rănite în cursul protestelor organizate în ultimele săptămâni în Algeria faţă de intenţia preşedintelui Abdelaziz Bouteflika de a candida pentru al cincilea mandat. Zeci de mii de persoane au ieşit pe străzi pentru a-i cere preşedintelui Abdelaziz Bouteflika, în vârstă de 82 de ani, să renunţe la planul de a candida în scrutinul din aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.