Algeria se implică în extracţia de petrol şi gaze din Libia

Publicat:

Compania de stat algeriană de hidrocarburi, Sonatrach, a anunţat că a încheiat un acord cu National Oil Corporation din Libia, ce deschide calea reluării activităţilor gigantului algerian în ţara vecină, suspendate în cea mai mare parte în 2014, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Sonatrach şi National Oil Corporation au semnat azi, la Tripoli, un protocol de acord pentru întărirea parteneriatului lor în sectorul de petrol şi gaze’, a transmis joi într-un comunicat grupul algerian, cea mai mare companie în domeniul hidrocarburilor de pe continentul african.


Citeşte şi: Bombardiere strategice americane B-52 au ajuns în Marea Britanie – Black News

Acordul a fost semnat cu ocazia vizitei la Tripoli a directorului general al Sonatrach, Toufik Hakkar.

Într-o conferinţă de presă la Tripoli, acesta a afirmat că Sonatrach a investit 150 milioane de dolari în Libia şi va investi încă 50 milioane.

‘Există rezerve de petrol şi gaze şi există o cerere în Europa. Vom exploata aceste rezerve pentru a răspunde acestei cereri’, a spus el.

Citeşte şi: UE deplânge încercările Rusiei de o diviza – Black News

Potrivit comunicatului, ‘memorandumul vizează reluarea activităţilor Sonatrach în Libia pentru a-şi îndeplini obligaţiile contractuale şi a începe să dezvolte câmpurile descoperite’.

Ţară cheie pentru producţia de petrol în Africa de Nord, Libia se află în continuare în haos după căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale Efect neaşteptat al încălzirii globale: Turiştii fug de căldura...

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală În dimineața zilei de astăzi, pompierii din Chișinău au fost solicitați...

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina Autoritățile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în județul Tulcea, fiind vizate localitățile...

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk Rusia a anunţat sâmbătă că forţele sale au cucerit un sat în regiunea Doneţk, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.